• 0 коментара • Кино / Кино новини

Мишел Йео се присъединява към продълженията на „Аватар“

Мишел Йео официално се присъедини към актьорския състав на продълженията на „Аватар“ на режисьора Джеймс Камерън.


THR съобщава, че Йео е подписала за продълженията на „Аватар“, където ще играе учен на име д-р Карина Мог.

„През кариерата си Мишел винаги е създавала уникални и запомнящи се герои. Очаквам с нетърпение да работя с Мишел, за да направим същото и в продълженията на „Аватар“”, заяви режисьорът на „Аватар“ Джеймс Камерън в изявление.


Мишел Йео е може би най-известна с ролята си във филма “Тигър и дракон“ и неговото продължение, но напоследък тя избира все повече научно-фантастични проекти. Нейната предишна работа в жанра включва Sunshine на Дани Бойл, кратката роля като Алета Огорд в „Пазители на Галактиката 2“ и ролята и като Филипа Георгиу в Star Trek: Discovery. Тя също така ще оглави спин-оф на Star Trek: Discovery, където ще се завърне в ролята на капитан Георгиу. Наскоро Йео беше видяна на големия екран в хитовата романтичната комедия Crazy Rich Azians.

За продълженията на „Аватар“ се завръщат Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Джоел Дейвид Мур, Дилеп Рао, Стивън Ланг, Мат Джералд и Сигорни Уивър. Кейт Уинслет, Клиф Къртис и Она Чаплин също се присъединяват към продължението. Камерън обясни, че полковникът на Стивън Ланг - Майлс Курич ще се завърне за всичките четири продължения и ще бъде главният злодей в цялата история.

Излязъл през 2009, първият филм „Аватар“ остава най-печелившия филм в световен мащаб с над 2,7 милиарда долара в боксофиса. „Титаник“ е предишния рекордьор с 2.186 милиарда долара.

„Аватар 2“ ще излезе по кината на 18 декември 2020 и ще бъде последван от „Аватар 3“ на 17 декември 2021.