На 31 март е премиерата на новия български филм "Блок"

Добави коментар

На 31 март е премиерата на новия български филм "Блок". Лентата е с италиански продуцент, съчетаваща в едно жанровете черна комедия, трилър, романтична драма и криминале, съобщават от творческия екип. Гала премиерата в София е на 22 март.

Участват Димо Алексиев, Дария Симеонова, Любомир Нейков, Стефан Денолюбов, Борислав Чучков, Елена Замяркова, Димитър Николов и Катрин Василева.

Историята отвежда в произволен софийски блок, в период на локдаун, по време на поредната вълна и поредната пандемия. Сюжетната линия е изградена от няколко пресичащи се истории, развиващи се в различни апартаменти и пространства на блока.

Тайни партита, параноя, секс, престъпления, мистика и любов са малка част от сюжетите, които се разиграват под покрива на филма "Блок", разказват от екипа.

Режисьор е Тодор Мацанов, известен с дебютния си филм "Христо" (2016), с който печели над 20 селекции и награди от фестивали по цял свят.

Продуцент е италианецът Франко Фратини, който успява да остави върху лентата отпечатъка на италианското кино, което сме свикнали да ни разсмива и разплаква едновременно, коментират от екипа. Филмът е продукция на "Феникс продaкшън" (Франческо Фратини) и "А плюс филмс“ (Христо Дерменджиев).

Блок

филм

Историята отвежда в произволен софийски блок, в период на локдаун, по време на поредната вълна...

Споделете