• 0 коментара • Кино / Кино новини

Натали Портман ще влезе в ролята на Тор

Натали Портман, Крис Хемсуърт и Теса Томпсън официално се завръщат за “Тор 4”.


Thor: Love and Thunder (Тор: Любов и гръмотевици) е един от петте филма от Фаза 4, потвърдени от Марвел по време на Comic-Con. Също така беше обявено, че Крис Хемсуърт и Теса Томпсън ще се завърнат като Тор и Валкирия, а Натали Портман се връща изненадващо като лейди Тор.Последно видяна в “Отмъстителите: Краят” в компанията на Пазителите на Галактиката, бъдещата роля на Тор в кинофизичната вселена на Марвел е все още неизвестна, след като остави Валкирия да отговаря за Асгард. Последният солов филм на Тор, Тор: Рагнарок възобнови интереса към Тор и му гарантиран поне още един солов филм. Макар че имаше много спекулации, че Тор ще стане най-новият член на Пазителите на Галактиката, това не означава, че Marvel Studios се е отказа от соловите му филми.

Съвсем наскоро беше потвърдено, че режисьора Тайка Уайтити се завръща не само като режисьор на “Тор 4”, но и ще напише сценария на филма. Другият проект на Уайтити, игралната адаптация на Акира на Warner Bros., ще бъде забавена за неопределено време.Marvel потвърди по време на San Diego Comic-Con, че Портман ще се появи в четвъртия филм за Тор и Джейн Фостър ще бъде лейди Тор в новия филма. Джейн Фостър е успешен астрофизик във вселената на Марвел, но превръщането й в лейди Тор сочи към по-трудни времена за Джейн, ако “Тор 4” следва комиксите. В тях Джейн страда от рак след смъртта на семейството си. Тя получава помощ от Асгард и един ден показва, че е достойна да използва Мьолнир, чука на Тор и се превръща в лейди Тор.

Беше изненадващо, че Натали Портман се завръща във вселената на Марвел. За последено я видяхме в няколко сцени за Марвел за „Тор: Светът на мрака“ и има малка роля в “Отмъстителите: Краят”, за която бяха използвани сцени заснети за предишния филм и дублаж.

“Тор 4” ще излезе по кината на 5 ноември 2021. Освен “Тор 4” във фаза 4 на вселената на Марвел през 2020 и 2021 ще видим още “Черната вдовица”, Eternals, “Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена”, и “Доктор Стрейндж 2”.