• 0 коментара • Кино / Кино новини

Неизвестна актриса ще изиграе главната роля в Уестсайдска история

Стивън Спилбърг официално избра актьорите за главните роли за филмовия римейк за Уестсайдска история.


Гимназистката Рейчъл Зеглер ще направи своя филмов дебют в ролята на Мария в Уестсайдска история. Зеглер се яви на отворено прослушване за главната ролята. Явно е впечатлила Спилбърг със своето изпълнение на песните "Tonight" и "Me Siento Hermosa”. Ролята на Мария е изиграна от Натали Ууд в първата адаптация на мюзикъла през 1961.

“Толкова съм развълнувана да играя емблематичнатa роля на Мария заедно с този невероятен актьорски състав.” споделя Зеглер. “Уестсайдска история беше първия мюзикъл, на който попаднах с главна героиня латиноамериканка. Като колумбийска-американка, аз съм поласкана от възможността да изиграя роля, която означава толкова много за испаноезичната общност”


Междувременно Бернардо и Анита ще бъдат изиграни от изпълнителите от Бродуей Дейвид Алварес и Ариана ДеБос, съответно, и Чино - най-добрия приятел на Бернардо и годеник на Мария - ще бъде изигран от ветерана на театъра Джош Андрес Ривера.

"За мен е чест да следвам стъпките на забележителните жени, които са играли Анита - включително Чита Ривера и, разбира се, несравнимата Рита Морено", каза ДеБос. “Свързвам се толкова силно с Анита - силна пуерториканска жена, която идва в Ню Йорк в търсене на възможности - и се чувствам толкова щастлива, че имам шанса да работя с този невероятен актьорски състав и творчески екип.”
„Родителите ми емигрираха от Куба без връзки, без да знаят английски, водени само от надеждата за по-добър живот. Знам колко трудно е било решението за тях и виждам много от този вътрешен конфликт в Бернардо“- каза Алварес. „Мечтаех да играя тази роля, откакто за пръв път видях оригиналния филм, и съм толкова благодарен за възможността да донеса собствената си перспектива и житейски опит към тази роля - като художник, ветеран и латино - и да работя с този невероятен актьорски състав, за да вдъхнем нов живот в преживяванията на тези герои.
„Уестсайдска история е мечтата за всеки изпълнител, а да работя с този творчески екип е наистина шанс веднъж в живота“, казва Ривера.


Те ще се присъединят към вече обявените, Ансел Елгорт в ролята на Тони и Рита Морено в ролята на Валентина, пресъздадена и разширена версия на героя на Док, собственика на магазина, в който работи Тони. Морено печели "Оскар" за ролята си на Анита в филма от 1961 година.

Уестсайдска история следва обречената любов между Тони, бивш член на бялата банда, известна като Джетс, и Мария, по-младата сестра на лидера на пуертуриканска банда. Номинираният за „Оскар” сценарист и носител на наградата Пулицър - Тони Кушнер е написал адаптацията на музика, първоначално написана от Артър Лорантс, с текстове на Стивън Сондхайм и музика от Леонард Бърнстейн.