• 0 коментара • Кино / Кино новини

Официално се работи по “Матрицата 4”

WB и Village Roadshow Pictures потвърдиха плановете си да направят “Матрицата 4”.


Variety съобщава, че Киану Рийвс, Кари-Ан Мос и Лана Уашовски ще се завърнат за четвъртата част на поредицата “Матрицата”. Уашовски ще напише, режисира и продуцира новият проект, а Рийвс и Мос ще завърнат в съответните роли на екшън героите Нео и Тринити.

Председателят на Warner Bros. Picture Group Тоби Емерих направи следното съобщение във вторник:

„Не бихме могли да бъдем по-развълнувани да влезем отново в„ Матрицата” с Лана. Лана е истински визионер - създател на оригинален творчески филм - и се радваме, че тя ще напише, режисира и продуцира тази нова глава във вселената на "Матрицата". "
„Много от идеите, които Лили и аз обсъждахме преди 20 години за нашата реалност, днес са още по-актуални. Много съм щастлива, че имам тези герои в живота си и съм благодарна за поредния шанс да работя с брилянтните си приятели “, каза Уашовски.


Освен Уашовски, по сценарият на “Матрицата 4” работят също и Александър Хемон и Дейвид Мичъл. Понастоящем подробностите за сюжета не са известни. Все още не е ясно дали Лорънс Фишбърн също ще се завърне в ролята на Морфей. Източниците на Variety смятат, че Морфей може да бъде преработен за по-млада версия на героя, но тепърва предстои да бъде потвърдено. Проектът се очаква да започне снимки в началото на 2020.

“Матрицата”, написана и режисирана от Лана и Лило Уашовски, излиза на голям екран през 1999 г. и се смята за революционен що се отнася до идеите си за реалността, метафори за анти-авторитета и, разбира се своите. екшън сцени. Първият филм не беше просто бокс офис хит, а също и хит сред критиците и беше последван от две продължения, “Матрицата: Презареждане” и “Матрицата: Революции". Докато тези филми също бяха финансово успешни, не бяха приети така позитивно колкото първия от феновете и критиците. Първият филм от поредицата „Матрицата“ имаше своята 20-годишнина тази година.През последните няколко години Warner Bros. се опитва да намери начин да се върне към вселената на "Матрицата”. Вече от години се чуват слухове за четвърти филм в поредицата, който варира от продължение на оригиналната трилогия до частичен рибут с участието на Майкъл Б. Джордан. Успеха на Рийвс в бокс офиса в последно време подтикват WB към действие и ги убедиват да върнат поне някои от основните актьори и творци от оригиналната трилогия за "Матрицата 4”, а не да започнат работа по другите си проекти свързани с "Матрицата”, които разработват през последните няколко години.

Все още не е известно кога “Матрицата 4” ще излезе по кината.