​Остин Бътлър говори за сложния характер на героя си в "Дюн: Част втора"​.

Добави коментар

В интервю за Backstage Остин Бътлър, който изпълнява ролята на Фейд-Рота в "Дюн: Част втора"., обсъжда подготовката си за ролята и разкрива сложния характер на злодея.

Остин Бътлър в "Хрониките на Шанара"

Остин Бътлър в "Хрониките на Шанара"

Според Бътлър Фейд-Роута "се чувства като героя на собствената си история". Той говори и за опита си от работата с режисьора Дени Вилньов по изграждането на героя.

При обсъждането на подхода си към ролята на Фейд-Роута Бътлър подчертава, че е важно да се разбере гледната точка на злодея и да не се съди персонажът.

Той заяви: "Това е онова нещо, че лошият човек в света не се чувства като лош човек. Той се чувства като герой на собствената си история. И това може да е трудно с някои герои; с други е по-лесно, но трябва да не съдиш героя и да намериш начин да усетиш мотивацията към всяко свое действие. Така че проведохме много разговори и изработихме това заедно."

Освен за психологическите аспекти на ролята на Фейд-Рота, Бътлър разказва и за физическата подготовка, на която е бил подложен за ролята. Той разкри, че е тренирал с военноморските сили в продължение на четири месеца, за да бъде физически готов за изискванията на ролята.

"Дюн" (2021)

"Дюн" (2021)

Бътлър е добре познат с изпълненията си в "Имало едно време в Холивуд", в който играе ролята на Текс Уотсън, и биографичния филм на Баз Лурман "Елвис", в който играе титулярната роля на Елвис Пресли.

"Дюн: Част втора” продължава историята на Пол Атрейдс, който търси отмъщение срещу онези, които са наранили него и семейството му. По пътя си той обединява сили с Чани и фреманите и се изправя пред труден избор между собствените си чувства и благото на обществото. Докато се бори да предотврати катастрофалното бъдеще, което само той може да види, Пол трябва да се ориентира в собственото си митично пътешествие и да се изправи пред предизвикателствата, които идват с него.

Фейд-Раута е племенник на барон Владимир Харконен и е подготвян за негов наследник. Преди това този персонаж е изигран от Стинг във филмовата адаптация на "Дюн" от 1984 г., режисирана от Дейвид Линч.

"Дюн" (2021)

"Дюн" (2021)

Освен Бътлър в ролята на Фейд-Раута, "Дюн: Част втора" към актьорския състав се присъединиха още няколко известни актьори, сред които Кристофър Уокън в ролята на император Шадам IV, Флорънс Пю в ролята на дъщерята на императора - принцеса Ирулан, и Леа Сейду в ролята на лейди Марго. Снимките на продължението приключиха по-рано през декември.

"Дюн: Част втора" е планирана да излезе по кината на 20 октомври 2023 г.

Дюн: Част втора

Продължение на "Дюн" от 2021.

Херцог Пол Атреидес се присъединява към фреманите и започва духовно...

Споделете