• 0 коментара • Кино / Кино новини

​Пилоу Асбек се присъединява към Джейсън Момоа в Аквамен 2

Пилоу Асбаек, известен най-вече с ролята си на Еурон Грейджой в "Игра на тронове", води преговори за участие в продължението на "Аквамен".


Според Deadline датският актьор Пилоу Асбаек е в преговори да се присъедини към Джейсън Момоа в "Аквамен 2". Не е известно каква роля ще играе Асбаек в предстоящото продължение на "Аквамен".

Асбаек е най-известен с образа си на злодея Еурон Грейджой във фентъзи сериала на HBO "Игра на тронове". Сред филмовите му заглавия са "Overlord", "Run Sweetheart Run” “Outside the Wire", “Дух в броня”, "Бен-Хур" и "Великата китайска стена". Следващият филм, в който ще го видим, е "Самарянин" със Силвестър Сталоун в главната роля.“Аквамен” от 2018 събра 1,14 млрд. долара в световен мащаб. В първия филм Артър Къри е принуден да се изправи пред атлантския си произход, когато неговият полубрат, Орм Мариус, замисля война срещу човечеството.

Джейсън Момоа се завръща в ролята на Артър Къри, известен още като Аквамен. Очаква се да се завърнат и няколко други актьори от "Аквамен", сред които Патрик Уилсън в ролята на Орм, Амбър Хърд в ролята на Мера и Яхия-Абдул Матин II в ролята на Черната Манта.Сюжетът на "Аквамен 2" се пази в тайна.

Джеймс Уан се завръща като режисьор на “Аквамен 2”. Той ще продуцира заедно с Питър Сафран. Сценарият се пише от Дейвид Лесли Джонсън-Макголдрик.

“Аквамен 2” се очаква по кината на 16 декември 2022 г.