• 0 коментара • Кино / Кино новини

Продължение на “Лабиринт” от 1986, идва от режисьора на "Доктор Стрейндж"

Скот Дериксън ще режисира продължение на фентъзи филма от 1986 - “Лабиринт”.


Въпреки че се проваля в боксофиса, фантастичният мюзикъл “Лабиринт”, днес е култова класика. Слухове за проекта се носят от януари 2016, месеца, в който почина звездата на оригиналния филм Дейвид Боуи, като се предполагаше, че съавторът на „Пазители на галактиката“ Никол Перлман ще напише сценария. Сега Deadline съобщава, че Дериксън ще застане на чело на филма.По-рано тази година, Дериксън обяви, че се отказва от очакваното продължение на "Доктор Стрейндж" поради „творчески различия“ с Marvel - въпреки че ще остане на борда като изпълнителен продуцент.

Оригиналният „Лабиринт“ е режисиран от легендарния Джим Хенсън. Той и Денис Лий измислят историята, а Тери Джоунс пише сценария. Джордж Лукас също е изпълнителен продуцент. Класическата приказка следва Дженифър Конъли в ролята на Сара, 16-годишно момиче в стремеж да спаси малкия си брат, стигайки до центъра на магически лабиринта. Покойният Дейвид Боуи е в ролята на Краля на гоблините Джарет, като повечето от другите герои са изобразени от марионетки, създадени im Henson's Creature Shop.Въпреки че „Лабиринтът“ е породил адаптация под формата на комикси, филмът никога не е имал продължение или рибут.

Маги Левин, която написа и режисира филма на Hulu „Into the Dark: My Valentine“, ще напише сценария. Лиса Ненсън от The Jim Henson Company ще продуцира, а Браян Хенсън ще е изпълнителен продуцент заедно с С. Робърт Каргил.

Още не се знае дали и кога ще излезе “Лабиринт 2”