• 0 коментара • Кино / Кино новини

Първи трейлър на “Малки жени” на Грета Гъруиг

Излезе първият трейлър на адаптацията на романа “Малки жени” на Луиза Мей Алкот от режисьора Грета Гъруиг.


Първият трейлър на “Малки жени” се съсредоточава върху сестринските отношения и показва някои от емблематичните сцени в книгата. Също така се докосва до отделните мечти на всяка от сестрите и преобладаващия натиск за млади жени по това време, да се откажат от мечтите си и да се омъжат.

Най-новата адаптация на “Малки жени” е режисиран и написан от Грета Гъруиг. Първият пълнометражен филм, който Гъруиг режисира е “Lady Bird” от 2017. Полуавтобиографичната драма-комедия в крайна сметка донесе номинации на Гервиг Оскар за сценарии и режисурата и доведе до това, че Sony я нае да ръководи “Малки жени” през 2018, тя вече бе наета да работи по сценария две години по-рано.


Ема Уотсън като Мег Марч, Сърша Ронан като Джо Марч и Флоренс Пу като Ейми Марч в "Малки жени" (2019)
Ема Уотсън като Мег Марч, Сърша Ронан като Джо Марч и Флоренс Пу като Ейми Марч в "Малки жени" (2019)

Филмът се фокусира върху живота на главните герои Ейми, Джо, Бет и Мег, докато те навигират младостта си в периода след Гражданската война в Америка.

В “Малки жени” участват Сърша Ронан (Lady Bird, Кралицата на Шотландия) в ролята на Джо и Тимъти Шаламе (Lady Bird, Призови ме с твоето име, Дюн) като Теодор Лорънс. Ема Уотсън (Хари Потър, Красавицата и звярът) е в ролята на послушна най-голяма сестра Мег. Флоренс Пю (Семейни кютеци, Черната вдовица) е в ролята на драматичната най-малка дъщеря Ейми. Елиза Сканлън (Отворени рани) ще се появи във филма като срамежливата Бет Марч. Лора Дърн ще се преобрази в семейният матриарх Марми Марми, а Мерил Стрийп ще влезе в ролята на своенравната леля Марч. Джеймс Нортън, Боб Оденкирк, Крис Купър, Луис Гарел и Аби Куин също ще участват в “Малки жени”.


Тимъти Шаламе като Теодор Лорънс и Сърша Ронан като Джо Марч в "Малки жени" (2019)
Тимъти Шаламе като Теодор Лорънс и Сърша Ронан като Джо Марч в "Малки жени" (2019)

Романът на Луиза Мей Алкот “Малки жени” е основна част от американската литература и има множество филмови, телевизионни, сценични и радио адаптации. Най-известна е версията от 1994, в която участват Уинона Райдър като Джо Март, Кирстен Дънст в ролята на Ейми и Кристиан Бейл като Теодор Лорънс.

Очаквайте "Малки жени" в кината през януари 2020 г.