• 0 коментара • Кино / Кино новини

Първият гей супергерой случайно потвърден от актьор

Първият гей супергерой на Marvel е Фастос. Той ще има първата гей целувка във вселената на Марвел, потвърдена от актьор от Eternals Хааз Слейман.


В интервю за NewNowNext Хааз Слейман говори за ролята си в предстоящия филм на Марвел, Eternals. Слейман потвърди, че играе съпруга на Фастос изигран от Браян Тайри Хенри, въпреки че не посочи името на героя си:

"Току-що заснех филм на Marvel с първия открито гей супергерой Eternals. Аз съм женен за гей супергероя Фастос, изигран от Брайън Тайри Хенри, и ние представляваме гей семейство и имаме дете."

На въпроса дали Eternals ще има първата гей целувка на Марвел, Слейман потвърди, че това ще се случи във филма. Той сподели:

“О, да, абсолютно, и е красива, много трогателна целувка - всички плачеха на снимачната площадка. За мен е много важно да покажа колко любящо и красиво може да бъде едно нетипично семейство. Брайън Тайри Хенри е толкова страхотен актьор и внесе толкова много красота в тази част, и в един момент видях дете в очите му и мисля, че е важно да се напомни на света, че ние в куиър общността всички сме били деца в един момент. Забравяме това, защото винаги сме изобразявани като сексуални или непокорни. Забравяме да се свържем с тази човешка част.”


Миналата година Отмъстителите: Краят представи гей персонаж, безименният член на терапевтична групата, изигран от режисьора Джо Русо, който стана първият потвърден ЛГБТ герой във вселената на Марве. Макар и технически крачка напред той беше критикуван за това, че е толкова незначителна част от филма и за ролята, която не отиде при гей актьор. Миналата пролет излязоха първи съобщения, че Eternals ще представи гей супергерой и откакто актьорският състав на филма е потвърден на San Diego Comic-Con 2019, мнозина спекулират, че това ще бъде Ikaris на Ричард Мадън. Вместо това изглежда, че първият гей супергерой на Марвел ще бъде Фастос на Хенри и той ще сподели целувка на екрана със съпруга си, героя, игран от Слейман.

Базирана на комикса на Джак Кърби, Eternals ще бъде история, която ще обхване хиляди години във Вселената на Марвел. Комиксът разказва за свръхмощни и почти безсмъртни същества, известни като Eternals и по-чудовищните им себеподобни, известна като Deviants, създадени от космическите същества, наречени Celestials.

Филмът ще бъде режисиран от Клои Жао, а сценария е поверен на Матю и Райън Фарпо. В Eternals участват Анджелина Джоли в ролята на Тена, Ричард Мадън като Икарис, Кумейл Нанджиани като Кинго, Салма Хайе като Аякс, Браян Тайри Хенри като Фастос, Лия Мчуг като Sprite, Лорън Ридлоф като Макари, Дон Ли като Гилгамеш, Кит Харингтън като Дейн Уитман, Джема Чан като Серси и Бари Когън като Друйг.

Eternals ще излезе по кината на 6 ноември 2020.