Работи се по нов филм за „Междузвездни войни“

Добави коментар

Лукасфилм наема режисьора Джъстин Дилард да разработи филм за „Междузвездни войни“


The Hollywood Reporter съобщава, че се работи по нов проекта в света на Междузвездни войни. Джъстин Дилард, най-известен с писането и режисирането на научнофантастичния трилър Sleight, и Мат Оуенс, сценарист на сериалите на Марвел “Люк Кейдж“ и “Агентите на ЩИТ” са избрани да разработят новия филм. Още не се знае дали проектът ще бъде за големия екран или за високо приоритетната стрийминг платформа на Дисни.Не е ясно дали Дилард ще режисира, ако проектът продължи напред. Проектът на Дилард няма да има връзка с филма планиран от шефа на Marvel Studios Кевин Файги или с потенциалната трилогия на режисьора Райън Джонсън.

Deadline срок съобщава слуховете, че новият филм ще се развива на Ексегол, планетата на Ситите, показана в “Междузвездни войни: Епизод IХ” от миналата година като място на последната позиция на Съпротивата срещу силите на императора. Планетата е и домът на култа Sith Eternal, също показан във филма. Може би този нов филм ще даде на публиката шанс да научат повече за планетата и как точно Императорът възкръсва.При разговор на 4 февруари с инвеститори, Боб Иджър, директора на компанията Дисни, каза "приоритетът за Междузвездни войни в краткосрочен план ще бъде, ще го нарека телевизия за Disney+, а след това ще имаме още какво да кажем за развитието за кино по-нататък.”.

“Междузвездни войни: Епизод IХ” спечели 1.07 милярда в световния бокс офис и вероятно ще стане шестия най-печеливш филм в света за 2019. Това е значително по-малко от 2.07 милярда в световния бокс офис на “Междузвездни войни: Силата се пробужда“ от 2015 и потвърждава тенденцията, че приходите от филмите за „Междузвездни войни“ на Дисни вървят надолу . Най-големият провал на студиото беше филмът спинов от 2018 „Соло“, който събра само 392,9 милиона долара в боксофиса и накара Иджър да отстъпи миналия септември в профил на „Ню Йорк Таймс“, че „може би сме го пуснали на пазара твърде бързо“.За сметка на това та сeиала The Mandalorian се преписва заслугата, че е помогнал на Disney+ да събере 28,6 милиона абонати. Иджър определи шоуто като “истински хит и културно явление" и каза, че студиото има "няколко сериала по “Междузвездни войни" в различни етапи на производство и развитие".

На хоризонта за „Междузвездни войни” за Disney + е вторият сезон на The Mandalorian, сериала за персонажа на Диего Луна - Касиан Андор от „Rogue One” и сериала Оби-Уан Кеноби със Юън Макгрегър.

Споделете