• 0 коментара • Кино / Кино новини

Райън Гослинг в адаптацията на новата книга на автора на “Марсианецът”

MGM е в ексклузивни преговори за придобиване на правата за адаптация на новия роман на автора Анди Уайър - The Hail Mary в седемцифрена сделка.


Двукратно номинираният за "Оскар" Райън Гослинг ще продуцира и ще влезе в главната ролята във филма по новата книга на автора на “Марсианецът” Анди Уайър. Кен Гао също ще продуцира.

Гослинг за последно беше на големия екран в ролята на астронавта Нийл Армстронг във филма “Първият човек“, режисиран от Деймиън Шазел. Други филми с участието на актьора включват “Blade Runner 2049”, “Песен след песен”, “La La Land”, “Добри момчета”, "Големият залог", “Само Бог прощава” и “Гангстерски отдел”.Романът "The Hail Mary" е описан като самотен разказ за астронавт на космически кораб, който има задачата да спаси планетата. Смята се, че Гослинг ще играе астронавта във филма. Книгата ще излезе догодина в САЩ.

След няколкото номинации за Оскар за адаптацията на “Марсианецът”, книгите на Уайър са много търсени. Освен с критиците филма получи положителни отзиви и от феновете и събра над 630 милиона долара в световния боксофис, превръщайки се във филма на Ридли Скот с най-голяма печалба до момента. Романът му “Артемида” ще бъде адаптиран от режисьорите Фил Лорд и Крис Милър. Графичният му роман Cheshire Crossing ще бъде адаптирана от Universal.