• 0 коментара • Кино / Кино новини

Режисьорите на филмa за Хан Соло напуснаха

Фил Лорди Крис Милър напускат предстоящия самостоятелния филм за младия Хан Соло, при това по-средата на снимките.


Фил Лорди Крис Милър напускат предстоящия самостоятелния филм за младия Хан Соло, при това по-средата на снимките.

Катлийн Кенеди, президент на Lucasfilms, съобщи на официалния сайт на Star Wars становище на компанията:

"Фил Лорд и Крис Милър са талантливи кино творци, които събраха невероятен екип, но стана ясно, че с тях имаме различни творчески виждания за филма и решихме пътищата ни да се разделят. Скоро ще обявим нов режисьор"

Режисьори Фил Лорд и Крис Милър, известни с „Внедрени в час” и „Lego: Филмът”, твърдят:

"За съжаление, нашата визия и процеса на работа по проекта не са като тази на партньорите ни. Обикновено не сме фенове на израза „творчески различия”, но този път клишето е вярно. Ние сме много горди от невероятната и първокласна работа на актьорите и екип."До края на снимките на неозаглавения филм за Хан Соло остават само още няколко седмици и е крайно необичайно за филм от подобен калибър. Според източник на Variety, до раздялата се е стигнало след дълъг конфликт между режисьорите и Кенеди и сценариста и изпълнителен продуцент Лорънс Каздън.

Неозаглавения филм за Хан Соло ще се фокусира върху това как младият Хан Соло става контрабандиста, крадеца и мошеника, който Люк Скайуокър и Оби-Уан Кеноби срещат. Филма ще покрие живота на Хан от 18 до 24, ще покаже как придобива Хилядолетният сокол и как се запознава с Чубака.

Олдън Ерънрайк е в главната роля , Уди Харелсън в ролята на ментора на Соло, Доналд Глоувър като Ландо Калрисиан, и Емилия Кларк, Танди Нютон, Майкъл К. Уилямс и Фийби Уолър-Бридж в още неизвестни роли.

Неозаглавеният филм за Хан Соло се очаква по кината на 25 май 2018.