• 0 коментара • Кино / Кино новини

Режисьорът на Шан-Чи режисирал сцена от болница

Режисьорът на “Шан-Чи и легендата за десетте пръстена” Дестин Даниел Кретън разкрива, че е режисирал ключова сцена по телефона, след като съпругата му е родила.

В неотдавнашно интервю за CinemaBlend Кретън описва, как е режисирал важна сцена от болницата по телефона малко след като съпругата му Ники Чапман е родила второто им дете.

“Трябваше да снимам на следващата сутрин и се наложи да закарам жена си в болницата, а детето ни се роди посред нощ. Снимаха сцената, в която Шан-Чи си е вкъщи, в комплекса на баща си, и той отива до един стълб. Виждаме този стълб много пъти в трейлърите. Вдлъбнатината по стълба са от ударите от детството му. А след това той сяда и си спомня майка си. Това беше сцена, която всъщност режисирах от моя iPhone в болницата.”, разказва Кретън.

За филма

Ежедневието на младия Шан-Чи минава в тежки тренировки, целящи да го превърнат в изкусен наемен убиец, под стриктната опека на баща му – могъщата сенчеста фигура Уену, който е предводител на организацията Десетте пръстена, свързана с превръщането на Тони Старк в Железния човек. Когато Шан-Чи научава за престъпната дейност на баща си, той бяга в Америка, където се опитва да изгради относително нормален живот. Години по-късно обаче миналото му го застига и той отново се оказва въвлечен в зловещия свят на Уену.

Режисьор на Шан-Чи и легендата за десетте пръстена е Дестин Даниел Кретън (Short Term 12, Just Mercy), който е и автор на сценария заедно с Дейвид Калахан и Андрю Ленам. Продуценти са Кевин Файги и Джонатан Шуорц. В ролите освен Симу Лу и Тони Люн, влизат Акуафина, Мишел Йео, Фала Чен, Менен Жан, Флориан Мунтеану и Рони Чен.

Влизаме в битка с Шан-Чи и легендата за десетте пръстена на 3 септември, само в кината на 3D и IMAX.