• 0 коментара • Кино / Кино новини

Рик Моранис ще се завърне в новата част на “Скъпа, смалих децата”

Актьорът Рик Моранис от “Скъпа, смалих децата” ще се завърне в ролята на Уейн Шалински в предстоящото филмово продължение рибут на Дисни – Shrunk, съкращение от оригиналното Honey, I Shrunk the Kids.


“Скъпа, смалих децата” излиза по кината през 1989. В филмът Моранис влиза в ролята на Уейн Шалински, ексцентричен учен, който измисля машина за смаляване и без да иска смалява децата си (и децата в съседство). След като се разбира, че филмът е успех, Моранис се завръща в ролята в продължението излязло по кината през 1992 - "Скъпа, уголемих детето" и продължението излязло директни на видеокасета през 1997 - “Скъпа, смалихме се”.

Същата година Моранис напуска от актьорската кариера, за да се съсредоточи върху отглеждането на двете си деца след смъртта на съпругата му от рак през 1991. Въпреки това, той продължава да се занимава с дублаж в следващите години. Актьорът е известен с редица комедийни роли, включително в “Ловци на духове” и “Космически топки”. Моранис не се е появявала в игрален кино филм от „Little Giants“ от 1994 г.Джош Гад участва в продължението като вече порасналият син на Шалински - Ник, изобретател, който (подобно на баща си) създава смаляващо устройство, което случайно използва върху децата си. Джо Джонстън, който режисира оригинала от 1989, ще се завърне за продължението, озаглавено Shrunk. Сценарият е поверен на Тод Розенберг.

Първоначално Дисни възнамеряваше да пусне Shrunk като единствено в своята стрийминг услуга Disney +, но студиото променя мнението си, след най-новия сценарии на Розенберг. Вместо това филмът ще излезе по кината, като най-вероятно снимките ще започнат по-късно тази година.

Още не е ясно кога Shrunk ще излезе по кината.