• 0 коментара • Кино / Кино новини

Сам Рокуел ще участва в новия филм на Клинт Истууд

Носителят на Оскар Сам Рокуел се подготвя да сключи сделка за роля в най-новата драма на Клинт Истууд - “Баладата за Ричард Джуъл”.


Рокуел ще играе адвокат, който ще помогне да се изчисти името на Ричард Джуъл. Първоначално Леонардо Ди Каприо трябваше да изиграе ролята, когато проектът беше създаден във Fox.

Рокуел участва в филми като “Галактическа мисия”, “Самопризнанията на един опасен ум” и “Луна” и става по-известен през последните няколко години. Той спечели Оскар за най-добър поддържащ актьор за работа си по "Три билборда извън града” и беше номиниран отново в тази категория миналата година за “Вице”. Рокуел е силен актьор, който може да изчезне в ролите си и вероятни ще да бъде дори по-завладяващ, когато работи заедно с Истууд.Проектът Warner Bros. е историята на титулярния опозорен олимпийски охранител, който е работил на Олимпийските летни игри през 1996 г., когато открива раница с бомби и впоследствие задействала алармата и помогнал да се изчисти района. Първоначално приветстван като герой, Джуъл скоро е главният заподозрян, ФБР два пъти претърсва дома му и медийна лудост го описва като провалило се дебело ченге.

Все още не се знае кой ще влезе в ролята на Джуъл, но това вероятно ще се разбере в близко бъдеще.

След като филмът отхвърлен от няколко режисьора като Пол Грийнграс и Езра Еделман, “Баладата за Ричард Джуъл” най-накрая намери своят режисьор през април, когато Клинт Истууд се включи към проекта.

Все още не се знае кога “Баладата за Ричард Джуъл” ще излезе по кината.