• 0 коментара • Кино / Кино новини

Самостоятелен филм за Жокера

Warner Bros. Pictures и DC разработват самостоятелен филм за Жокера.


Според Deadline Тод Филипс (режисьор и сценарист на Ергенски запой) ще напише сценария заедно със Скот Силвър (8-ма миля) . Филипс ще режисира филма, който ще бъде продуциран от Мартин Скорсезе и Филипс.

По първоначални данни, филмът ще се развива през 80-те в Готъм Сити и би трябвало да прилича на филм на Скорсезе от същия период като Шофьор на такси, Разяреният бик и Кралят на комедията.

В момента студиото се стреми да разшири производствената си компания и се надява да създаде нов отдел, който да развива проекти на DC Entertainment, които да не бъдат част от общата вселена на DC, която Warner Bros се опитва да създаде. Докато Жокера на Джаред Лето съществува в сегашната вселена на DC, която обхваща филми като Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта, Отряд самоубийци, Жената чудо и предстоящия Лигата на справедливостта, новият самостоятелен филм ще съществува отделно от нея и ще включва съвсем различен актьор в ролята.

В ролята на Жокера вече сме виждали Джак Никълсън в Батман, от Хийт Леджър в Черният рицар и от Джеърд Лето в Отряд самоубийци. Лето ще се появи отново в ролята в продължението на Отряд самоубийци и спин-оф за Харли Куин, Gotham City Sirens.

Още не е известно кога филма ще излезе по кината. Филипс и Силвър вече работят по сценария.