• 0 коментара • Кино / Кино новини

Саймън Кинбърг ще напише “Бойна звезда: Галактика”

Филмовата адаптация на “Бойна звезда: Галактика” направи още една крачка напред, като избра Саймън Кинбърг за сценарист и продуцент.

© Gage Skidmore

Минаха две години, откакто последно се чу, че Джей Басу е бил избран да напише нов проект за адаптацията на “Бойна звезда: Галактика”. Според The Hollywood Reporter, Саймън Кинбърг е подписал да напише и продуцира проекта.След като прекара години като творчески ръководител на филмовата поредица на Fox - X-Men, Кинбърг намери нов франчайз, по който да работи - “Бойна звезда: Галактика”. Адаптацията ще започне отначало като разкаже историята за хора на далечни планети, които бягат от интелигентни машини, които се стремят да ги унищожат. Кинберг ще продуцира проекта заедно с Дилън Кларк, който е свързан с проекта вече близо пет години.

„Бойна звезда: Галактика е един от свещените граали в научната фантастика и не бих могъл да бъда по-развълнуван да внеса нещо ново във франчайза, като същевременно почитам това, което го прави толкова емблематичен и издръжлив“, каза Кинберг в изявление. "Толкова съм благодарен, че Дилън и моите партньори от Universal ми се довериха с тази невероятна вселена."


“Бойна звезда: Галактика” е култов телевизионен сериал, създаден от Глен А. Ларсън в края на 70-те години. Разказващ за човешки колонии на далечни галактики, които стават жертва на разрушителни машини, известни като Сайлони. Оцелелите бягат на звездни кораби и са водени от Бойна звезда: Галактика и нейния героичен екипаж, опитващ се да намери митична човешка колония, известна като Земята. Героите включват командир Адама, синът му Аполон, нахалният Старбък, предателският Балтар, Бумер, Атина и Касиопея. Сериалът беше рийбутнат през 2004, а в момента се работи и по още по-нова версия от създателя на Mr. Robot - Сам Есмаил .

Следващия филм на Кинбърг, който трябва да излезе на големия екран е “355”, шпионски трилър, който той пише и режисира. Той също създава и е съавтор на сериала „Нашествие“ на Apple TV +, по който в момента се работи. Той е в разгара на работата си с режисьора Джейсън Бейтман по “Here Comes The Flood” за Netflix.