• 0 коментара • Кино / Кино новини

Ще има “Аладин 2”

Дисни работи по продължение на игралната версия на “Аладин” от 2019.


Студиото нае двама сценаристи, които да напишат сценарий за “Аладин 2”, който да е оригинална история и да не се основава на нито един от анимираните продължения.

Филмът ще бъде написан от Джон Гатинс, известен с работата си във филмите “Полет” и “Жива стомана”, и Андреа Берлоф, известна с работата си по “Бандата от Комптън” и “Кралици на престъпността”. След шест месеца дискусии за това върху какво може да се фокусира продължението, двамата представили оригинална история, която продуцентите харесали и решили да разработят.Анимираните продължения разказват истории за завръщането на Джафар и за това как Аладин открива, че баща му е все още жив. Възможно е все още да има някои познати елементи от тези продължения в “Аладин 2”, но се знае, че студиото и продуцентите искат нова история. През лятото Дисни събра група сценаристи, за да генерират идеи за продължение. Не е известно каква идея стои зад “Аладин 2”, но в един момент студиото и продуцентите се бяха фокусирали върху други истории от „Една хиляда и една нощ“, колекцията от фолклорни приказки от Близкия Изток, в която също са включени “Али Баба и Четиридесетте крадци” и “Синбад морякът”.

Гай Ричи ще се върне в режисьорския стол. Уил Смит, Мена Масуд и Наоми Скот се очаква да повторят своите роли съответно като Джинът, Аладин и Жасмин. Знаем и, че филмът ще бъде пуснат първо по кината, а не по Disney+

Базиран на анимационната класика от 1992, Аладин от 2019 г. беше масов хит и стана четвъртата игрална на анимационен филм на Дисни, която да спечели повече от милиарда долара в глобален бокс офис - присъединявайки се към „Цар Лъв“, „Красавицата и звярът“ и „Алиса в страната на чудесата."

Все още не е ясно кога “Аладин 2” ще излезе по кината.