• 0 коментара • Кино / Кино новини

Ще има космически акули в “Тор 4”

Режисьорът Тайка Уайтити разкри в Instagram, че “Тор 4” ще въведе космически акули, известни като Starsharks във вселената на Марвел.


Уайтити говори за “Тор 4” в Instagram предаване на живо, което направи за да помогне на феновете на Марвел да се разсеят по време на карантината. Предаването включваше появи на Марк Ръфало и Теса Томпсън, както и загатвания на плановете на Уайтити за “Тор 4”. По едно време по време на видеото той обсъжда колко по-шантав и по-странен ще бъде следващият филм в сравнение с “Тор: Рагнарок”, и за да илюстрира казаното, Уайтити разкри, че в ”Тор 4” ще се появят "космически акули".

Космическите акули не са измислени от Уайтити, а се появяват в комиксите и са познати под наименованието Starsharks или звездни акули. Що се отнася до Тор, и той се среща с космическите акули. По-специално бога на гръмотевиците се среща с тази звездни акули в комиксите на Джейсън Аарон, от които Уайтити многократн черпи вдъхновение. В тях космическите акули живеят в орбита около планетата на Горр - касапина на богове и ядът останките на боговете, които той убива.Тайка Уайтити се завръща да режисира четвъртият филм за Тор, озаглавен на английски Thor: Love and Thunder (на български Тор: Любов и гръмотевици). Очаква се режисьора отново да заложи на по-безгрижен и забавен тон. Крис Хемсуърт и Теса Томпсън ще се завърнат в ролите ролите си съответно като Тор и Валкирия. Натали Портман се завръща във вселената на Марвел като Джейн Фостър за първи път от “Тор: Светът на мрака” от 2013.

Смята се, че Тор 4 ще черпи вдъхновение от комикс историята на Джейсън Аарон и Ръсел Даутерман - The Mighty Thor. В нея Джейн Фостър получава силите на Тор и е в може да владее легендарния чук Мьолнир. Тор и Валкирия за последно бяха видени в най-успешния филм за всички времена “Отмъстителите: Края”.