• 0 коментара • Кино / Кино новини

Ще има ли нов филм за “Булката на Франкенщайн“?

Universal все още работи върху рибут на филма “Булката на Франкенщайн“


Още през 2017 г. студиото обяви, че ще възроди своите класически чудовища в споделена вселена, наречена Dark Universe, започвайки с рибута на “Мумията” с участието на Том Круз. Тези планове в крайна сметка бяха изоставени, след като “Мумията” беше провал с критици и в боксофиса.

Според Variety, продуцента Ейми Паскал активно работи по рибут на “Булката на Франкенщайн“. Паскал дори се е свързала с Дейвид Коеп, който е написа итерацията на филма за Dark Universe, за нейната версия. Продуцентката обмисля и Сам Райми и Джон Кразински за потенциално режисьори.В момента изглежда малко вероятно Сам Райми да се присъедини към проекта.Тъй като наскоро започна преговори да режисира “Доктор Стрейндж 2”. Що се отнася до Кразински, той в момента работи по постпродукцията на “Нито звук 2”, който излиза по кината следващия месец, но е свободен след това.

Версията на “Булката на Франкенщайн“ замислена за Dark Universe щеше да бъде режисиран от носителя на „Оскар“ Бил Кондън, с Анджелина Джоли и Хавиер Бардем в ролята на едноименния герой и чудовището Франкенщайн. Изглежда, че и тримата са преминали към други проекти.Що се отнася до другите чудовища на Universal, студиото работи върху няколко филма като се съсредоточава върху режисьорите и по-малки бюджети. Първият от който е “Невидимия” от режисьора Лий Уанъл и Blumhouse Productions, който излиза по кината в края на месеца. Други проекти, които в момента се разработват включват, филм за последователя на на Дракула Ренфийлд от режисьора на “Рокетман” Декстър Флетчър и мистериозния филм на Пол Фейг „ Dark Army“.