• 0 коментара • Кино / Кино новини

Ще има “Писък 5”

Режисьорите на „Докато смъртта ни раздели“ работят по “Писък 5”, а Дейвид Аркет ще се завърне в ролята на Дюи Райли от предишните филми.


Дейвид Аркет се завръща официално за потвърдения вече “Писък 5”. Години наред се носят слухове за пети филм от поредицата “Писък”. Проектът направи голяма крачка напред през март, след като се появи слуха, че Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Джилет - режисьорите на миналогодишния хорър-комедиен трилър „Докато смъртта ни раздели“ се присъединяват към лентата.

Сега Аркетет ще се завърне в ролята си на Дюи Райли от първите четири филма в “Писък 5”, като продукцията цели да започне по-късно тази година в Северна Каролина.“Радвам се, че отново ще играя Дюи и се събирам отново със “Писък” семейството си, стари и нови. Писък е голяма част от живота ми и за феновете, и за мен самия с нетърпение очаквам почитането наследството на Уес Крейвън.” - каза Аркет за THR.

Детайлите на сюжета се пазят в тайна, но с връщането на Аркет и слуховете, че режисьорите и продуцентите са разговаряли с Нев Кембъл, която оглави оригиналната трилогия, показват, че “Писък 5” няма да бъде пълен рибут или римейк. Добронамереният, ако не винаги ефективен, Райли на Аркетет беше заместник шериф в първия филм, който в течение на поредицата стана шериф.С Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Джилет от филмовата група Radio Silence на борда да ръководят проекта, това е първата лентата от поредицата, която няма да бъде режисирана от майстор на ужасите Уес Крейвън. Режисьорът на първите четири филма почина през 2015. Сценарият е поверен на Джеймс Вандербилт (“Murder Mystery”; “Зодиак”) и Гай Бусик („Докато смъртта ни раздели“; "Касъл Рок”).

"Невъзможно е да се изрази напълно колко много творчеството на Уес Крейвън и по-специално филмите “Писък” означават за нас като фенове и са ни повлияли като разказвачи", се казва в изявление на Radio Silence. "Невероятните истории на Кевин Уилямсън ни забавляват и вдъхновяват в продължение на десетилетия и ние сме безумно щастливи, че имаме възможността да бъдем част от света, който Уес и Кевин създават така блестящо заедно. Невероятният сценарий на Джейми и Гай държи това наследство живо и ние сме много развълнувани да дадем живот на следващата глава на “Писък”. "