Шефът на Marvel се заема с Междузвездни войни

Добави коментар

Шефът на Marvel Studio, Кевин Файги ще разработва филм за Междузвездни войни.


В изненадваща новина, THR разкри, че Кевин Файги ще работи с президента на Лукасфилм Катлийн Кенеди, за да разработи нов филм на Междузвездни войни за Disney. В момента няма подробности какъв ще бъде филмът на Файги или кога ще излезе. Но идеята се появи в резултат на неотдавнашна среща между Фейдж, Кенеди и съпредседатели на студио Алън Хорн и Алън Бергман. Ето изявлението на Хорн по въпроса:

„Ние сме развълнувани от проектите, по които Кати и екипът на Лукасфилм работят, не само по отношение на „Междузвездни войни “, но и на Индиана Джоунс и други ленти на компанията, включително„Деца от кръв и кости“ с Ема Уотс и Фокс. С края на сагата „Скайуокър“, Кати преследва нова ера на „Междузвездни войни“ и като се има предвид какъв голям фен е Кевин, логично е тези двама изключителни продуценти да работят заедно върху филм за Междузвездни войни.“

Този ход може да бъде първата стъпка към по-голяма роля на Файги в Лукасфилм. Източник на THR твърди, че Кенеди все още е начело и няма планове за промени. Друг източник на THR казва, че Файги вече си е набелязал главен актьор и е говорил с него за конкретната роля, която би искал той да поеме, ако и когато направи филма.Откакто стана президент на Marvel Studios, Файги се превърна в един от най-големите, най-ярките и най-успешните продуценти в Холивуд. Последните единадесет години от изграждането на кино вселената на Marvel доведоха до една свързана вселена, която никой не успява да повтори до момента, което от своя страна доведе до „Отмъстителите: Краят“ да се превърне в най-успешния филм в историята.

Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс в момента работят по нова трилогия във вселената на "Междузвездни войни", за която се носят слухове, ще се развива по времето на рицарите на Старата република. Смята се, че те ще бъдат пряко ангажирани само с първия филм, а планове за след това не са обявени. Райан Джонсън, режисьорът на "Последните джедаи", също работи по отделна трилогия "Междузвездни войни", но подробности са оскъдни и той вероятно ще режисира друг оригинален филм, преди работата да започне.

С „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“, излизащ по кината на 20 декември, е разбираемо защо Дисни иска да държи колкото се може повече от бъдещето на поредицата в тайна. Епизод IX ще бъде последната част от историята, която започна с първият филм за “Междузвездни войни” на Джордж Лукас през 1977 г. Филмът отново трябва да спечели фенове след като последния филм в новата трилогията - „Междузвездни войни: Последните джедаи“ раздели публика, въпреки че отзивите на критиците бяха до голяма степен положителни и филмът събра 1,3 милиарда долара в световен мащаб.

Въпреки че, Дисни и Лукасфилм намаляват броя на филмите във вселената на "Междузвездни войни" отчасти поради лошото представяне на “Соло: История от Междузвездни войни”, те все още работят върху бъдещи филми. С пукането на стрийминг услуга на Дисни, Лукасфилм работи и по някои телевизионни проекти. Disney + ще е дома на космическия уестърн The Mandalorian, който ще бъде достъпен в САЩ през ноември, на предисторията за Касиан Андор от “Rogue One: История от Междузвездни войни”, както и на поредицата за Оби-Уан Кеноби с участието на Юън Макгрегър.

Споделете