• 0 коментара • Кино / Кино новини

Скалата става част от вселената на DC през 2021

Филмът на Black Adam на DC, с Дуейн Джонсън в главната роля, получава официална дата на излизане и концептуално изкуство от Джим Лий и BossLogic.


Преди пет години, в първите дни на неофициално озаглавената DC Extended Universe, Джонсън потвърди кастинга си като Черният Адам, като по първоначалният план той трябваше да бъде злодея в “Шазам!”. С провала на “Лигата на справедливостта” и преструктурирането на вселената на DC, планът се промени и Черният Адам получи солов филм.

В Instagram Джонсън разкри първи поглед върху концепцията на Black Adam, създадено от Джим Лий и графичния художник BossLogic. Заедно с изображението, Джонсън потвърди, че Warner Bros. и DC Films са дали на Black Adam дата на излизане на 22 декември 2021 г. Вижте поста на Джонсън по-долу.“Като повечето деца мечтаех да бъда супергерой”, пише Джонсън. “„Да има готини суперсили, да се боря за това, което е правилно и винаги да защитавам хората. Всичко се промени за мен, когато бях на 10 години и за първи път видях най-големия супергерой на всички времена - Супермен. Като дете Супермен беше героят, който винаги съм искал да бъда. Но, след няколко години във фантазията ми, разбрах, че Супермен е герои, който не мога да бъда. Бях прекалено непокорен. Твърде буен. Твърде съпротивляващ се срещу установена практика и авторитета. Въпреки моите проблеми, аз все още бях добро момче с добро сърце - просто обичах да правя неща по моя начин. Сега, години по-късно като мъж, със същата ДНК, която имах като дете - мечтите ми да бъда супергерой се сбъднаха. За мен е чест да се присъединя към емблематичния #DCUniverse и за мен е истинско удоволствие да стана, ЧЕРНИЯТ АДАМ. ЧЕРНИЯТ АДАМ е надарен от магията със сили, равни на СУПЕРМЕН, но разликата е, че той не следва маркировката и не ходи по линията. Той е бунтар, един уникален супергерой, който винаги ще прави това, което е правилно за хората, но го прави по свой начин. Истина и справедливост - по начина на ЧЕРНИЯТ АДАМ. Тази роля се различава от всяка друга, която някога съм играл в кариерата си и съм благодарен съм, че всички ще продължим заедно на това пътешествие. "


Макар и малко да се знае за филма на Черния Адам на DC, очаква се Black Adam да разкаже историята на произхода на героя от комиксите, създаден от писателя Ото Биндер и художника К. С. Бек.

Дуейн Джонсън работи върху Черния Адам от 10 години. Въпреки че не се е появил в “Шазам!”, неговият герой е намекнат от магьосника Шазам, изигран от Джимон Хонсу, разказващ историята на произхода си на Били Батсън. Black Adam ще бъде режисиран от Жауме Колет-Сера с Джонсън в главната роля като титулярния антигерой. Филмът ще бъде второто сътрудничество между Колет-Сера и Джонсън, които също са работили заедно по предстоящия приключенски филм на Disney "Круиз в джунглата".

Ако Black Adam наистина излезе на 22 декември 2021, той ще бъде третият филм във вселената на DC, който излиза през същата година, след “The Batman” през юни и “Отряд самоубийци 2” през август.