• 0 коментара • Кино / Кино новини

Скалата, Вин Дизел и Джейсън Стейтъм по договор не могат да загубят бой

Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм и Вин Дизел внимателно следят количеството удари, които получават на екрана, за да се уверят, че никой не изглежда по-як.


Извън поредицата „Бързи и яростни“ и тримата актьори имат много екшън филмите в резюмето си. И през повечето време те са лица на тези други проекти, което ги прави най-активните звезди на екшън от това холивудско поколение. Но освен това, друг общ знаменател за всички тях е, че те специално са уговорили в договорите си, че никога не могат да загубят в битки. Всъщност условията им дори стигат до това колко пъти могат да бъдат удряни във филмите си.

Статия в Wall Street Journal разкри изненадващи подробности относно договорите за Джонсън, Дизел и Стейтъм, поне що се отнася до участието им в поредицата „Бързи и яростни“.

“Според продуценти и членове на снимачния екип на филмите, г-н Стейтъм, на 51 години, сключиха споразумение със студиото, което ограничава колко зле може да бъде пребит на екрана. Г-н Дизел, 52,кара по-малката си сестра, продуцент на филмите, да наблюдава броя на удари, които получава. А г-н Джонсън, 47, включва продуценти, редактори и координатори на борба, за да се увери, че той винаги дава толкова, колкото получава."


Според WSJ се твърди, че Дизел се е опитал да въведе система за водене на точки за попадения, за да се увери, че нещата остават равни във всички битките. Удари по главата, ритници и всякакви други бойни движения трябвало да бъдат изчислени по системата на актьора. Дизел измислил системата след като видял по време на репетиция, че Стейтъм го удря повече пъти на снимачната площадка на „Бързи и яростни 7“. Продуцентите отхвърлиха идеята, заявявайки, че тя би била твърде сложна.

Стейтъм има собствено споразумение със студиото за това колко пъти може да бъде ударен и влиза в процеса на пост-продукция, за да гледа бойните сцени, според член на екипажа. Междувременно, Джонсън има екип от хора, които се уверяват, че той няма да бъде пребит повече, отколкото той пребива.

Спомняте ли си битката между Стейтъм и Джонсън в седмия филм? Където Стейтъм взривява експлозив, която хвърля Джонсън и жена през прозореца на сградата. Джонсън го е позволил, защото поне героят му е спасявал жена, според хората, участващи в продукцията. В друг случай, сцена в осмия филм в поредицата „Бързи и яростни“ трябвало да показва героя на Джонсън лежащ в краката на Дизел, но член на снимачния екип казва, че Джонсън поискал той да седи.Това е необичайно споразумение и не изглежда да има някакви причини зад него, освен да запази егото на споменатите актьори. Не е ясно дали същите разпоредби се прилагат за всичките им проекти или само за поредицата „Бързи и яростни“, тъй като изглежда, че тези условия са специално въведени заради хората, с които те споделят екрана във филмовата поредица. Не е тайна, че Джонсън и Дизел са имали проблеми помежду си на снимачната площадка. Няма сведения дали Стейтъм е замесен по някакъв начин в този конфликт.

Една от най-забележителните разлики между току-що излезлият “Хобс и Шоу” и останалите филми в поредицата е това, че Стейтъм (Декард Шоу) и Скалата (Люк Хобс) биват пребит от своя противник, Брикстън на Идрис Елба, който е описан в трейлъра като "черният Супермен". Но звездите и техните екипи винаги мислят за имиджа им и за това колко дълго всеки от тях прекарва на земята, кога за последен път някой е хвърлен през стена и кога отново могат да изравнят баланса след като героите получат голям удар.

„Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ е вече по кината.“Бързи и яростни 9“ се очаква по кината през май 2020. Деветият филм в поредицата вече се снима и наскоро имаше инцидент на снимачната площадка, който за кратко спря работата.