Шрек се завръща на големия екран!

Добави коментар

Приключенията на Шрек продължават! Очаквайте “Шрек 5” през 2026 г.

Компанията Дриймуъркс Анимейшън потвърди, че "Шрек 5" е в процес на разработка. Премиерата на "Шрек 5" ще се състои 16 години след излизането през 2010 г. на последния филм - "Шрек завинаги".

В първия филм намръщеният огър на име Шрек открива, че блатото му е залято от приказни същества, прогонени от злия лорд Фаркуад. Фаркуад предлага на Шрек сделка: да спаси принцеса Фиона от кулата на дракона и Фаркуад ще му върне блатото. По пътя си Шрек се сприятелява с Магаре и заедно спасяват Фиона. Фиона обаче има тайна: през нощта тя се превръща в огър.

Оригиналният филм от 2001 г., отличен от критиците и комерсиалния триумф, печели над 492,2 млн. долара в световен мащаб, без да се отчита инфлацията, и взема "Оскар" за най-добър анимационен филм. Неотдавнашният успех на "Котаракът в чизми 2" от 2022 г. показа, че апетитът към вселената на Шрек не е изчезнал.

Подробностите за сюжета на "Шрек 5” засега се пазят в тайна.

Потвърдено е, че Майк Майерс (гласа на Шрек), Еди Мърфи (гласа на Магаре) и Камерън Диас (гласе на Фиона) ще се завърнат в емблематичните си роли. Завръщането на Антонио Бандерас в ролята на Котарака в чизми не е официално потвърдено.

Уолт Дорн, който е работил по предишните филми за Шрек, ще бъде режисьор на Шрек 5. Брад Ейбълсън ще бъде сърежисьор.

През юни Еди Мърфи разкри в интервю, че наред с "Шрек 5" се разработва и спинофен филм за Магаре.

"Започнахме да работим по "Шрек 5” преди няколко месеца", каза Мърфи пред Collider. "Аз го свърших. Записах първата част и ще го направим тази година, ще го довършим. Излиза "Шрек" и Магаре ще има свой собствен филм. Ще направим и " Магаре". Така че ще направим "Шрек" и ще направим филм за Магаре."

Премиерата на "Шрек 5” ще бъде на 1 юли 2026 г.

Шрек 5

филм

Подробностите за сюжета на "Шрек 5” засега се пазят в тайна. Продължение на епичния анимационен...

Споделете