Стивън Спилбърг няма да режисира „Индиана Джоунс 5“

Добави коментар

Джеймс Манголд е в проговори да замени Спилбърг в режисьорския стол на петия филм за Индиана Джоунс.


В края на 2013, когато Дисни си възвърна пълните права върху поредицата „Индиана Джоунс“ от Paramount. От тогава студиото работи по петия филм, но излизането на лентата продължава да се бави. Първоначално трябваше да излезе през лятото на 2019, но това не се случи защото беше решено, че сценарият не е достатъчно добър и трябва да се пренапише.

Напоследък обаче изглеждаше, че „Индиана Джоунс 5“ най-накрая ще се случи. Само преди няколко седмици Харисън Форд потвърди, че по план снимките трябва да започнат след около два месеца, давайки на филма достатъчно време, за да може да излезе през лятото на 2021. Сега Variety съобщава, Спилбърг е решил да се оттегли като режисьор в „Индиана Джоунс 5“. Той ще остане продуцент на лентата. Манголд, чиито последни филми включват номинирания за „Оскар“ филм „Логан“ и миналогодишния „Пълно ускорение” в момента води преговори, за да го замени начело на проекта.Според източниците на Variety Спилбърг освободил режисьорския стол, за да позволи на по-младото поколение да „донесе своята перспектива“ в поредицата. Спилбърг в момента работи по своя римейк на “Уестсайдска история” с Warner Bros., който трябва да излезе по кината през декември.

Харисън Форд ще се завърне в ролята на Индиана Джоунс. Наскоро актьорът говори за бъдещето на франчайза, докато промотира последния си филм „Дивото зове“. Той каза пред "CBS Sunday Morning", че "ще започнат да правят “ Индиана Джоунс "след около два месеца", а след това дни по-късно каза на HeyUGuys, че проектът все още е изправен пред "проблеми с планирането и няколко неща в сценария" и че "ние сме решени да го направим правилно преди да го започнем."Джордж Лукас, който създаде Индиана Джоунс със Спилбърг, не се очаква официално да участва в работата по „Индиана Джоунс 5.“ Най-новият филм в поредицата, Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп от 2008 г., беше световен хит и спечели 790,6 милиона долара в световния боксофис, но това по-скоро послужи като пример за носталгично вълнение за връщането на любим франчайз след много години, защото доведе до разочарование някои фенове от крайния продукт.

Индиана Джоунс 5

Ново приключение на Индиана Джоунс

Споделете