• 0 коментара • Кино / Кино новини

Страховитият "Гробище за домашни любимци" взе страха на родния боксофис

През изминалия уикенд най-новата екранизация на смразяващия кръвта роман на Стивън Кинг Гробище за домашни любимци оживя на голям екран и уплаши близо 15 200 родни зрители.


С приходи от над 147 500 лева трагичната история на семейство Крийд отбеляза третия най-успешен дебют на хорър филм в България. Това е и вторият най-голям откриващ уикенд за екранизация по роман на Краля на ужаса след този на То – резултат, който Гробище за домашни любимци постигна и в дебютния си уикенд в САЩ.

Гробище за домашни любимци разказва за ужаса на едно семейство, което научава, че понякога смъртта е за предпочитане. Д-р Луис Крийд (Джейсън Кларк), заедно със съпругата си Рейчъл (Ейми Саймец) и двете им малки деца, се мести от Бостън в красива стара къща в провинциален Мейн. Когато в семейството се случва трагедия, Луис разбира колко далеч е склонен да стигне човек, за да задържи смъртта далеч от най-близките си.

Режисьори на Гробище за домашни любимци са Денис Уидмайър и Кевин Кьолш (Starry Eyes). Филмът е по идея на Мат Грийнбърг, а сценарият е на Джеф Бюлер по едноименния роман на Стивън Кинг. Продуценти са Лоренцо ди Бонавентура, Марк Варадиан и Стивън Шнайдър.

Вече може да посетим Гробище за домашни любимци в кината!