• 0 коментара • Кино / Кино новини

Сценарият на The Batman ще бъде готов скоро

Мат Рийвс разкри, че The Batman няма да бъде адаптация на "Year One", като същевременно заяви, че първата официална чернова на сценария ще е готова след няколко седмици.


Мат Рийвс сподели, че работи активно по сценария си за The Batman и очаква да го завърши през следващите няколко седмици. Въпреки това, противно на последните слухове около проекта, неговият сценарий не се основава на известната история на Франк Милър от 1987 г. за комиксите за първите дни на Батман - Batman: Year One.

“Ние няма да правим никой индивидуален комикс. Year One е една от многото комикси, които обичам. Определено не правим Year One. Просто е вълнуващо да се фокусираме върху много специфично върху история, която го дефинира и е много лична за него. Очевидно ние няма да правим филм за произхода му или нещо подобно. Ние ще направим история, която е определено Батман, но е се опитваме да разкажем история, която е емоционална и все пак е за това как той е най-великият детектив в света и всички неща, които за мен, откакто бях дете, ме накараха да обичам Батман. “ Каза Рийвс по време на панел на Television Critics Association.


Рийвс разкри пред пресата, че се надява да започне снимките на The Batman през "пролетта или началото на лятото" на следващата година. Той разкри, че сценарие е много близо до своя край.

"Работим по завършека на сценария през следващите няколко седмици. Точно сега главата ми е изцяло в сценария. Сега ще си тръгна от тук, за да се върна да работя върху сценария.”


Той описва идеята си за The Batman като филм, в който се съсредоточава върху уменията Батман да се бори с престъпността като детектив, като същевременно се обръща внимание на ноар фона на Готъм Сити по начин, по който филмите за Батман до момента не са.

"Говорих за това да го направя истинска ноар история за Батман, в която разследва конкретен случай, и това ни отвежда в света на Готъм. Започнах отново дълбоко да се потопих и прегледах всичките си любими комикси. Всички те информират чрез осмоза. Няма продължение към филмите на Нолан. Опитвам се да намеря начин да го направя като нещо, което за мен ще бъде категорични Батман и ще бъде ново и готино ".


Все още не е известно дали Бен Афлек ще се завърне в ролята си от Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта, Лигата на справедливостта и Отряд самоубийци на Брус Уейн/Батман във филма , също така не знаем каква ще е историята или кой ще бъде основният злодей.

Ще ви донесем повече подробности за The Batman, когато те станат достъпни.