• 0 коментара • Кино / Кино новини

Създателите на „Игра на тронове“ ще правят филми за „Междузвездни войни“

Създателите на „Игра на тронове“, Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс, ще напишат и продуцират нова поредица от филми в света на "Междузвездни войни" за "Лукасфилм".

В прессъобщение студиото обяви, че Бениоф и Уайс ще напишат и продуцират понастоящем всеоще не озаглавена поредица. Тя няма да бъде свързана нито със сагата за семейство Скайуокър, нито с новата трилогия на Райън Джонсън, сценарист-режисьора на "Междузвездни войни: Последните джедаи”.

Ръководителят на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди изрази вълнението си от сътрудничеството:

"Дейвид и Дан са едни от най-добрите майстори-разказвачи в днешно време. Тяхното разбиране на сложни герои, задълбочени истории и богатството на митологията ще разкрият нови територии пред "Междузвездни войни" и ще поведат вселената във вълнуваща за мен нова посока"

Бениоф и Уайс коментираха в официално съобщение:

“През лятото на 1977 година пътувахме към една далечна галактика и продължаваме да мечтаем за нея и до днес. За нас е огромна чест, че имаме тази възможност, леко сме изплашени от отговорността, но и сме много развълнувани да започнем работа, веднага след като приключим последния сезон на "Игра на Тронове". “

Що се отнася до това, кога можем да очакваме тази поредицата по кината, едва ли ще е скоро. Беньоф и Уайс са заети с последния сезон на "Игра на Тронове", който се очаква да излезе през 2019 г.

Във вселената на „Междузвездни войни“ може да гледате Соло: История от Междузвездни войни по кината на 25 май 2018 и Междузвездни войни: Епизод IХ по кината 20 декември 2019.