• 0 коментара • Кино / Кино новини

Тайка Уайтити ще режисира "Тор 4"

Тайка Уайтити се завръща, за да режисира "Тор 4”.


Тайка Уайтити ще напише и режисира "Тор 4”. Това ще е първият филм, който ще напише за Marvel. “Тор: Рагнарок”, първият филм на Уайтити във вселената на Марвел, беше написан от Ерик Пиърсън, Крейг Кайл и Кристофър Л. Йост.

Има смисъл Marvel Studios да искат Уайтити за "Тор 4”, имайки предвид успеха на “Тор: Рагнарок”. Известно е, че студиото връща режисьори, които работят добре в модела на общата вселена. Като се има предвид специфичният начин, по който Marvel създава филми, които са свързани в огромна вселена разбираемо е, че те искат да продължат да работят с режисьори, които могат да се придържат към техните изисквания. Освен това може да се каже, че версията на Уайтити на Тор, представена в Рагнарок, е направила героя още по-популярен, така че няма причина Уайтити да не е перфектният кандидат да продължи филма.Другият проект на Уайтити, игралната адаптация на Акира на Warner Bros., ще бъде забавена за неопределено време. “Акира” трябваше да излезе по кината на 21 май 2021. До скоро Уайтити търсеше таланти от целия свят и тестваше актьори. Проблеми със сценария отмениха начало на снимките на лентата. За съжаление, новата начална дата за снимките е твърде близка до тази за "Тор 4" и Уайтити е решил да се фокусира върху бога на гръмотевиците. Следващата стъпка на Warners за Акира е неясна. Според THR студиото иска да запази Уайтити като режисьор и се надява той да се заеме с “Акира” след предстоящият филм на Marvel.

Онова, което остава да научим е, когато точно "Тор 4” ще се появи както във времевата линия на вселената на Марвел, така и на големия екран. Очаква се филмът да излезе по кината през 2021 или 2022, освен ако Marvel не отдаде приоритет на други филми, което е възможно. Не е ясно и дали “Тор 4” ще се развива преди или след “Пазители на Галактиката 3” и колко време е минало след събитията в “Отмъстителите: Краят“.

Очаква се Крис Хемсуърт да повтори своята роля като бог на гръмотевиците. Теса Томпсън, която изигра Вълкирия в продължението на Уайтити “Тор: Рагнарок”, също се очаква да се завърне.