• 0 коментара • Кино / Кино новини

Том Холанд: “Uncharted ще бъде история за произход на Нейтън Дрейк”

Том Холанд казва, че дългоочакваната адаптация на Uncharted на Sony ще разкаже историята на произхода на героя от екшън-видеоигрите Натан Дрейк.


Разработването на филмова адаптация на популярната поредица от игри започва през 2008, като първоначално се съобщава, че Нейтън Филион поема главната роля на Дрейк. През 2010 Дейвид О. Ръсел става първият режисьор, свързан с проекта, като Марк Уолбърг се обмисля за ролята на Дрейк, но той скоро отпадна. След напускането Ръсел проекта преминава през куп режисьори сред които: Нийл Бъргър , Сет Гордън, Шон Леви, Дан Трахтенберг и Тревис Най. По отношение на последните доклади, Рубен Флейшер беше в преговори да режисира, а Уолбърг отново се и ще влезе в ролята на Виктор „Съли“ Съливан. Да наречем Uncharted проблемна продукция очевидно би било слабо казано, но филма има едно позитивно нещо свързано с него именно Том Холанд.На въпрос на IGN за историята на филма, Холанд разкри, че плановете са филмът да разкаже какво се е случило с неговия герой преди събитията от играта, подход, който Холанд смята, че ще помогне на филма да преодолее страховитото проклятие за адаптиране на видеоигри. Холанд каза:

„Мисля, че това, което Uncharted предлага, но повечето филми за видео игри не предлагат е история на произхода на събитията в игрите. Така че, ако сте играли игрите, не сте виждали какво ще се случи във филма. И ако не сте играли игрите, ще се насладите на филма, защото това е информация, която всички останали получават по едно и също време. Но аз съм много развълнуван да направя този филм. "


Това обяснява един от проблемите на феновете за филма, а именно възрастта на Холанд, тъй като актьорът е смятан за твърде млад, за да поеме ролята на авантюрист Дрейк от игрите. Холанд говори и за вълнението си да се работи с Уолбърг като ментора на Дрейк - Съли, казвайки: "Мисля, че Марк Уолбърг ще го убие като Съли и ще бъде много забавно."

За момента Uncharted се очаква по кината на 5 март 2021.