• 0 коментара • Кино / Кино новини

Вал Килмър ще участва в Топ Гън 2

Вал Килмър отново ще си партнира с Том Круз в дългоочакваното продължение на „Топ Гън“.


Актьорът ще се завърне в образа на съперника на Маверик Том Казански популярен с прякора Айсмен.

Още през 2015 г., много преди филмът да бъде реалност на Вал Килмър му е предложена роля в продължението и той казва "да", без дори да вижда сценарий. Този проект премина през много промени и не беше ясно дали в последната версия има място за Айсмен. Килмер отново изрази интерес към проекта в социалните медии миналата година.

Paramount още не е потвърдил новината, но по всичко изглежда, че ще видим Вал Килмър в Топ Гън 2.Том Круз също се завръща за продължението на "Топ Гън“" от 1986 г., филмът, който направи актьора световна звезда. В него героя му Маверик вече е ментор на ново поколение пилоти, готови да поемат по неговите стъпки.

Круиз туитна снимка, с която обяви, че работата по продукцията е започнала.Джоузеф Косински, който е работил с Круз за филма Забвение, ще режисира Топ Гън 2. Сценарият на филма беше поверен на Питър Крейг, Джъстин Маркс и Ерик Уорън Сингър.

Продуцентът Джери Брукхаймър по-рано сподели, че филмът ще се занимава с популяризирането на безпилотните дронове и пилотите, които стават демоде в един свят на постоянно развиващи се технологии.

Топ Гън 2 се очаква по кината на 12 юли 2019.