Виола Дейвис се присъединява към предисторията на "Игрите на глада"

Добави коментар

Виола Дейвис се присъедини към предисторията на "Игрите на глада" - “Балада за пойни птици и змии”.


Според Холивуд Рипортър, Дейвис ще влезе в ролята на д-р Волумния Гаул, главната организаторка на 10-те Игри на глада.

"Д-р Гаул е колкото жестока, толкова и креативна, и колкото страшна, толкова и внушителна. Умението на Сноу като политик се развива в немалка степен благодарение на опита му с нея като най-виша фигура в игрите", казва режисьорът Франсис Лоурънс за Холивуд Рипортър.
Продуцентът Нина Джейкъбсън добавя: "От самото начало Виола беше нашата мечта за д-р Гал заради фините интелигентност и емоции, които тя внася във всяка роля. Блестящ и ексцентричен стратег, Гаул има ключова роля в оформянето на младия Кориолан Сноу в човека, в когото ще се превърне. Невероятно щастливи сме, че имаме актриса с изключителния диапазон и присъствие като Виола, която да изиграе тази ключова роля."

18-годишният Кориолан Сноу, години преди да стане тираничен президент на Панем, е последната надежда за изчезващата си фамилия - някога гордо семейство, което е изпаднало в немилост в следвоенния Капитол. С наближаването на десетите ежегодни Игри на глада младият Сноу е разтревожен, когато му възлагат да бъде ментор на Луси Грей Бейрд, момиче-трибут от бедния Окръг 12. Но след като Луси Грей привлича вниманието на целия Панем, пеейки предизвикателно по време на церемонията по жътвата, Сноу смята, че може би ще успее да обърне шансовете в тяхна полза. Обединявайки инстинкта си за шоу и новопридобитата си политическа съобразителност, надпреварата на Сноу и Луси с времето за оцеляване в крайна сметка ще разкрие кой е пойна птица и кой - змия.


Дейвис се присъединява към Том Блайт, който ще играе младия Кориолан Сноу, и Рейчъл Зеглер, която играе момичето трибут Луси Грей Бейрд от бедния Окръг 12. Във филма учатват още Джош Андрес Ривера, Питър Динклидж и Хънтър Шафър.

Франсис Лоурънс, който е режисьор на три от четирите филма в поредицата "Игрите на глада", отново е начело на филма.

“Балада за пойни птици и змии” се очаква по кината през 2023.

Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии

Години преди да стане президент на Панем, 18-годишният Кориолан Сноу е последната надежда на своя...

Споделете