Warner Bros ще снима нови филми по "Властелинът на пръстените”

Добави коментар

Подгответе се за още пътувания до Средната земя, защото Warner Bros. обяви нова сделка, която ще позволи на студиото да разработи още филми във вселената на "Властелинът на пръстените"!

Warner Bros. и New Line обявиха нова многогодишна сделка с притежателите на правата Embracer Group AB, която ще позволи на студията да разработят още филми по любимите книги на Дж. Р. Р. Толкин "Властелинът на пръстените" и "Хобит".

Това се случва 20 години след излизането на епичната трилогия "Властелинът на пръстените" на Питър Джаксън, която спечели 17 Оскара, включително 11 за последния филм "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля". Общо шестте филма по "Властелинът на пръстените” и “Хобита" са спечелили близо 6 милиарда долара в световния бокс офис, което ги прави един от най-успешните филмови франчайзи на всички времена.

В изявление Джаксън и партньорите му от "Властелинът на пръстените" Фран Уолш и Филипа Бойенс заявиха, че са запознати с развитието на проекта, като казаха, че "очакват с нетърпение да разговарят допълнително с [Warners и Embracer Group], за да чуят тяхната визия за франчайза, който ще продължи напред".

"След неотдавнашното ни придобиване на Middle-earth Enterprises сме развълнувани да започнем това ново съвместно пътуване с New Line Cinema и Warner Bros. Pictures, като върнем несравнимия свят на Дж.Р.Р. Толкин на големия екран по нови и вълнуващи начини", каза в изявление Лий Гинчард, главен изпълнителен директор на оперативната група Freemode на Embracer Group. "Разбираме колко ценени са тези произведения и работейки заедно с нашите партньори от New Line Cinema и Warner Bros. Pictures, планираме да почетем миналото, да погледнем в бъдещето и да се съобразим с най-силното ниво на качество и продуцентски ценности."
"Преди двадесет години New Line предприе невиждана крачка напред, за да реализира невероятните истории, герои и свят на "Властелинът на пръстените" на голям екран. Резултатът беше забележителна поредица от филми, които бяха прегърнати от поколения фенове", заявиха съпредседателите и изпълнителни директори на Warner Bros Pictures Group Майкъл Де Лука и Пам Абди. "Но въпреки мащаба и детайлите, вложени с любов в двете трилогии, обширната, сложна и ослепителна вселена, измислена от Дж.Р.Р. Толкин, остава до голяма степен неизследвана на филмова лента. Възможността да поканим феновете да навлязат по-дълбоко в кинематографичния свят на Средната земя е чест и ние сме развълнувани да си партнираме със Middle-earth Enterprises и Embracer в това приключение."

Предстоящ аниме филм "Властелинът на пръстените: Войната на рохиримите" се продуцира от New Line и Warner Bros Animation. Действието му се развива 183 години преди събитията във "Властелинът на пръстените" и проследява историята на Хелм Хамърхенд, емблематичния крал на Рохан. Феновете могат да очакват филма в кината на 12 април 2024 г.

През 2018 г. Amazon си осигури телевизионните права за "Властелинът на пръстените" в сделка на стойност приблизително 250 милиона долара. Като част от сделката Amazon се ангажира да продуцира пет сезона на сериала за своята стрийминг услуга. Резултатът беше сериалът, озаглавен "Властелинът на пръстените: Пръстените на властта", чиято премиера беше в Prime Video през септември 2022 г.

Споделете