• 0 коментара • Кино / Кино новини

Задава се нов филм за Дракула

Universal и Blumhouse Productions ще си партнират за нова модерна версия на Дракула.


След успеха на “Невидимия”, който беше създаден за около 7 милиона, а до момента е спечелил над 90 милиона долара в боксофиса, Universal са отново готови да съживят известните си филмови чудовища.

Студиото ще прави нов филм за Дракула в модерният свят. Лентата ще бъде режисирана от Карин Касама, известна с работата си по “Destroyer”, “Страстите на Дженифър” и “Аеон Флукс”. Blumhouse Productions, продуцентите зад “Невидимия” и куп други успешни филми на ужасуте, отново ще продуцират. Мат Манфреди и Фил Хей, които са си сътрудничели с Касама в редица филми, включително Destroyer ще напишат сценария.



Последният филм за Дракула излязъл на големия екран беше - “Дракула Неразказан” с участието на Люк Еванс през 2014, който спечели 217 милиона долара по целия свят и беше с бюджет 70 милиона.

Според THR, подобно на “Невидимия”, който показа съвременна версия по класическия роман, лентата за Дракула също ще се развива в наши дни. Филмът ще бъде самостоятелен, а не част от взаимосвързаната филмова вселена. Universal се опита да създаде своя кино вселена подобно на тази на Марвел с начало “Мумфията” с Том Круз, но филмът беше провал както сред критиците така и в бокс офиса.



В момента изглежда студиото се средуточава върху отделни филми ръководени от интересни създатели. Преди няколко дни стана ясно, че Джеймс Уан ще продуцира филм за някое от известните чудовища на Universal. Чудовищата на Universal включват Дракула, Франкенщайн, Мумията, Невидимият човек, Булката на Франкенщайн, Човекът-вълк и Създанието от Черната лагуна. В момента се разработват и филм за последователя на Дракула - Ренфийлд от режисьора на “Рокетман” Декстър Флетчър, филм за Булката на Франкенщайн от продуцента Ейми Паскал и мистериозен филм на Пол Фейг на име „Dark Army“.

Според THR, Universal обсъжда проекти и с Джон Кразински и Елизабет Банкс, и дори се разработва няколко различни вариации на едни и същи персонажи.

За сега не се знае кога или да ли въобще някои от тези проекти ще се появи на големия екран.