• 0 коментара • Кино / Кино новини

Започнаха снимките на Аладин

Walt Disney Pictures съобщи, че кастингa за игралната адаптация на Аладин е завършен и продукцията започва снимки в Longcross Studios извън Лондон.


Актьорският състав на Аладин е съставен от два пъти номинирания за "Оскар" Уил Смит като Джин, Мена Масуд като Аладин; Наоми Скот като принцеса Жасмин; Маруан Кензари като Джафар; Навид Негахбан като Султанът; Насим Педрад като Далия, слугиня и довереник на принцеса Жасмин; Били Магнусен като принц Андерс, потенциален съпруг за принцеса Жасмин от Skanland; и Нуман Акар като Хаким, дясната ръка на Джафар и главатар на дворцовите пазачи.

Аладин ще бъде режисиран от Гай Ричи по сценарий на Джон Аугуст. Филмът ще е базиран на оригиналния анимационен филм от 1992 и на приказката „Аладин и вълшебната лампа“ от „Хиляда и една нощ“. Осем пъти номинираният за “Оскар” композитор Алън Менкен е начело на музиката, която включва нови записи на оригиналните песни, написани от Менкен, Хауърд Ашман и Тим Райс, както и две нови песни, написани от Менкен и номинираните за Оскар и Тони текстописци Бендж Пасек и Джъстин Пол.

Аладин е част от дългата поредица на Дисни от игрални адаптации на анимационни филми, включително Пепеляшка, Книга за джунглата, Драконът, моят приятел, Красавицата и звярa, Цар Лъв, Мулан, Дъмбо и др.