• 0 коментара • Кино / Кино новини

Започнаха снимките на Фантастични животни 2

Днес (03.07.2017) започнаха снимките на новото приключение в магическия свят на Дж .К. Роулинг. Това е вторият от петте планирани филми в новата поредица която започна с ”Фантастични животни и къде да ги намерим”.

Филмът се развива през 1927, няколко месеца следкато Нют помага да разкрие и залови тъмния магьосник Гелърт Гриндълуолд. Както обеща Гриндълуолд успява да избяга и да събере още последователи за своята кауза - да издигне магьосници над всички не-магически същества. Единственият, който може да го спре е магьосникът, който някога е бил най-добрият му приятел, Албус Дъмбълдор. Но Дъмбълдор има нужда от помощта на магьосника, който е успял да осуети плановете на Гриндълуолд преди, бившия му ученик Нют Скамандър. Приключението отново ще събере Нют, Тина, Куини и Джейкъб, но мисията ще тества лоялността им. Те ще бъдат изправени пред нови опасности във все по-несигурния и разделен магьосническия свят.

Режисьор на Фантастични животни и къде да ги намерим 2 е Дейвид Йейтс. Еди Редмейн се завръща в ролята на магизологът Нют Скамандър, заедно с Катрин Уотърстън в ролята на Тина Голдстин, Алисън Судол в ролята на нейната сестра, Куини Голдстин и Дан Флегър в ролята на Джейкъб Ковалски. Джони Деп, който се появи за кратко в ”Фантастични животни и къде да ги намерим" в ролята на Гелърт Гриндълуолд, ще се завърне ролята на могъщия тъмнен магьосник. Джуд Лоу поема ролята на Албус Дъмбълдор. Езра Милър отново ще влезе в ролята на Креденс. Във филма участват още Зое Кравиц в ролята на Лета Лестранж, Калъм Търнър в ролята на брата на Нют Скамандър, Клаудия Ким, Уилям Надилам, Ингвар Сигурсон, Ингвар Сигурсон и други.

Фантастични животни и къде да ги намерим 2 ще излезе по кината на 16 ноември 2018.