• 0 коментара • Кино / Кино новини

Земекис ще режисира Вещиците на Роалд Дал

Робърт Земекис е в последната фаза на преговорите си с Warner Bros, да режисира "Вeщиците"


Вещиците е детска книга на на уелския писател Роалд Дал в жанра "готическо фентъзи". Книгата се фокусира върху едно малко момче и баба му, които се борят срещу дететомразещи вещици. Вещиците вече е адаптирана през 1990 от режисьора Николас Рог и сценариста Алън Скот.

Според Variety, Земекис не само ще режисира Вещиците, но също така ще напише сценария и ще продуцира заедно с Джак Рапки, Алфонсо Куарон и Гийермо дел Торо. Смяташе се, че дел Тор ще режисира проекта, но конфликтът с графиците накара носителя на "Оскар" да освободи режисьорския стол.Според източници, адаптация на Земекис ще бъде много по близка до книгата от филма от 1990. Филмът с Анжелика Хюстън в ролята на злодея не следва точно сюжетната линия на книгата на Дал.

Земекис е жива холивудска легенда, като е режисирал такива прочути класики като трилогията "Завръщане в бъдещето", "Форест Гъмп" и "Кой натопи заека Роджър". Напоследък режисьора проявява по-слаб интерес към блокбъстърите, направили го известен в началото на кариерата му, и се фокусира към сериозни драми като "Полет" и "Съюзени".

Добре дошли в Марвен, най-новия филм на Земекис, предстои да видим по кината през януари 2018.