• 0 коментара • Кино / Кино новини

Зендая преговаря за роля в „Дюн“

Зендая може да се присъедини към актьорския състав на Дюн, адаптация на романа на Франк Хърбърт.


Според Collider, Зендая е обмисляна за ролята на Чани, любовния интерес на Пол. Тъй като Вилньов иска да започне снимки в близко бъдеще, вероятно скоро ще има потвърждение за участието на Зендая.Зендая е една от многото цветнокожи актриси, които бяха прослушани за ролята на Чани. Зендая ще се появи отново на големия екран в ролята на Мишел в Спайдър-мен: Далеч от дома, а новия и сериал по HBO Euphoria ще направи своя дебют по-късно тази година.

Дюн, смятан за научно-фантастична литературна класика, разказва сложната история за опита на едно благородническо семейство да контролира пустинна планета на име Аракис (по-известна като Дюн) и неговия износ, подправката (най-важното вещество в империята), докато не са предадени от галактическия император.

Тимъти Шаламе играе Пол Атреиди, син на Дук Лито Атреиди, който е принуден да избяга в пустинята и да се съюзи с номадските племена на Дюн. Използвайки засилените си умствени способности, той в крайна сметка успява да стане техен владетел, като номадите вярват, че той е техният месия. Ребека Фъргюсън играе майка му, лейди Джесика. Дейв Батиста се присъедини към Дюн в ролята на садистичния племенник на барон Харконен - Рабан Харконен, известен още като 'Звяра' Рабан. Стелан Скарсгорд ще влезе в ролята на един от злодеите на филма, барон Харконен. Оскар Айзък е в преговори да изиграе ролята на херцог Лито Атреидски. Дени Вилньов е режисьор и съсценарист с Ерик Рот и Джон Спайтс.

Още не известно кога Дюн ще излезе по кината.