• 0 коментара • Кино / Кино новини

Зоуи Кравиц се присъединява към The Batman

Мат Рийвс и Warner Bros. намериха Жената котка за The Batman


Зоуи Кравиц беше избрана, за да изиграе ролята на Жената котка, антигероинята и понякога любовен интерес на Батман, в предстоящия The Batman на Мат Рийвс.

Според THR, решението е взето през уикенда след строг процес на тестване, в който Ана де Армас, Ела Балинска, Ейза Гонсалес и Кравиц са били тествани заедно с Робърт Патинсън. Процесът на тестване започва през първата седмица на месеца, а четирите били намалени до две в края на миналата седмица.Кравиц е позната с ролята си на Лета Лестрейндж в поредицата “Фантастични животни”. Тя също така озвучи ролята на Жената котка във филма „LEGO филмът: Батман“ през 2017 г. Тя наскоро участва в “Големите малки лъжи” и ще се появи в сериала High Fidelity. Интересен факт е, че е доведената дъщеря на звездата от Акваман - Джейсън Момоа.

Жената котка е един от класическите врагове на Батман, както и е една от най-дълготрайните му любовни партньори. Крадла, чието оръжие по избор е камшика, антигеройнята е алтер егото на Селина Кайл. Тя е основна част от телевизионния сериал „Батман“ от 60-те години на миналия век, в които е изиграна от Джули Нюмар, Ли Мериуетер и Еарта Кит.

Ан Хатауей беше най-скорошната актриса, която се превъплати в образа на Жената котка в “Черният рицар: Възраждане”. Мишел Пфайфър също влезе в ролята в “Батман се завръща”. Дамата в котешки костюм получи и свой собствен игрален филм с Хали Бери в титулярната роля през 2004.Все още не е напълно ясно дали филмът на Рийвс ще бъде в същата последователност като останалата част от вселената на DC, тъй като в миналото са правени много противоречиви твърдения.

Мат Рийвс ще режисира „The Batman“ по собствен сценарий и ще продуцира заедно със своя сътрудник от „Планета на маймуните“ - Дилън Кларк. Робърт Патинсън ще оглави актьорския състав на филма. Други членове на актьорския състав са Джефри Райт, който води преговори за ролята на комисар Гордън и Джона Хил, които ще играе злодей във филма (макар все още не е ясно кой). Подробностите за филма са малко, но кастингът на Патинсън сочи по-млада версия на героя от тази на Бен Афлек.

Говори се, че The Batman ще бъде филм в стил детективски ноар, който все още ще бъде част от вселената на DC и ще включва няколко от известните злодей на Батман.

The Batman се очаква по кината на 25 юни 2021.