5 актриси, които почти бяха Катнис в "Игрите на глада”

Добави коментар

Преди Дженифър Лорънс да се превъплъти в емблематичната Катнис Евърдийн, редица други талантливи актриси се бореха за заветната роля.

Макар че е трудно да си представим някой друг да изиграе култовата роля на Катнис Евърдийн в “Игрите на глада", няколко други актриси бяха близо до това да я получат. Ето пет от тях:

Сърша Ронан

Сърша Ронан е една от 30-те актриси, явили се на прослушване за ролята на Катнис. Саоирс Ронан навлиза в киноиндустрията рано с номинираната за "Оскар" поддържаща роля във филма "Изкупление" от 2007 г. Тя става известна като любимка на Грета Гервиг, като си осигурява главни роли в "Ladybird" и филмовата адаптация на "Малки жени" на Луиза Мей Алкот. Въпреки таланта си, на 16-годишна възраст Ронан се разминава с ролята на Катнис в полза на Лорънс. Изборът вероятно се е основавал на решението на продуцентите да изберат по-възрастна актриса за ролята на Катнис.

​Хейли Стайнфелд

След ролята си в "Непреклонните" от 2010 г. Хайли Стайнфелд беше една от основните претендентки за ролята на Катнис. Въпреки че е можела да ускори кариерата си с главната роля на Катнис, Стайнфелд изразява пред The Independent, че не съжалява за това как се е развил актьорският ѝ път, след като е загубила ролята от Лорънс.

Въпреки че не изигра емблематичната героиня в "Игрите на глада", тя изигра друг известен стрелец по-късно в живота си - Кейт Бишъп в "Ястребово око" на Марвел.

​Зоуи Дойч

Зоуи Дойч се пробва за Катнис - роля, за която по-късно каза, че е много "разочарована", че не е получила.

Въпреки че не участва в екранизацията на "Игрите на глада", след това се снима в няколко адапатации на други тийнейджърски романи, сред които "Прелесни създания" от 2013 г. и "Академия за вампири" от 2014 г.

​Шейлийн Удли

Шайлин Уудли е друго голямо име, което се пробва за ролята на Катнис.

Поредицата "Дивергенти" на Вероника Рот се превърна в друга изключително популярна антиутопична книга. Първата книга беше адаптирана във филм през 2014 г. Шайлин Уудли се превъплъти в ролята на главната героиня Трис Прайър. Уудли, която през същата година участва и в екранизацията на "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн, можеше да навлезе в антиутопичния жанр по-рано, ако прослушването ѝ за Катнис беше по-успешно.

Ема Робъртс

Ема Робъртс също се бори за ролята на Катнис.

Ема Робъртс, позната тогава не само като племенница на Джулия Робъртс, но и с изключителното си изпълнение на ролята на Ади Сингър в тийнейджърския ситком на Nickolodeon "Unfabulous" в началото на 2000-те години. Тя преминава към киното с роли в ""Писък 4" и "Сем. Милър", където споделя екрана с Дженифър Анистън и Джейсън Судейкис. Въпреки утвърдената си кариера и връзки, тя се сблъсква с конкуренция и в крайна сметка губи ролята на Катнис от Дженифър Лорънс.

През 2022 г. тя е избрана за роля във филма по комиксите "Мадам Уеб", част от вселената на "Сони" за Спайдърмен.

Споделете