5 филма на Рон Хауърд, които трябва да гледате

Добави коментар

Награденият с Оскар режисьор Рон Хауърд е един от най-популярните режисьори на това поколение. Наскоро той беше избран от Лукасфилмс да довърши самостоятелния филм за Хан Соло, след като Фил Лорд и Крис Милър напуснаха проекта. От любимите на критиците драми "Красив ум" и "Аполон 13" до хитовите комедии „Плясък“ and „Родители“, той е създал някои от най-запомнящите филми в историята на Холивуд.

Тук е нашият списък с 5-те филма на Рон Хауърд, които трябва да гледате.


Аполо 13 (1995)

Синипсис:

Това се случи по-малко от година, след като човекът стъпи на Луната за първи път. За американците “Аполо 13” бе просто един “рутинен” космически полет - до мига, в който думите “Хюстън, имаме проблем” пронизаха необятния космос...

Заседнали на 205 000 мили от Земята в повреден космически кораб, астронавтите Джим Лавъл (Том Ханкс), Фред Хейс (Бил Пакстън) и Джак Суигърт(Кевин Бейкън) повеждат отчаяна битка за оцеляване, докато в Контролната зала астронавтът Кен Матингли (Гери Синийз), ръководителят на полета Джийн Кранц (Ед Харис) и опитният им екип се борят с времето, за да ги върнат у дома.

Този забележителен филм разказва за тяхната смелост, вяра и находчивост.Фрост/Никсън (2008)

Синипсис:

Три години след като е принудително свален от поста си, Никсън все още мълчи. Но през лятото на 1977 г., железният бивш лидер се съгласява да даде едно ексклузивно интервю, с което да отговори на въпросите около своето спорно управление и аферата Уотъргейт, която слага неговия край. Никсън шокира цялата общественост, когато избира Фрост за свой телевизионен изповедник, възнамерявайки с лекота да надхитри вятърничавия британски шоумен и да си осигури място в сърцата на американците.

Притеснен и объркан, екипът на Фрост също таи сериозни съмнения в готовността на своя шеф да се изправи срещу енигматичния политик. Но когато прожекторите светват и камерите се завъртат, цялата страна става свидетел на истински сблъсък на титани.Родители (1989)

Синипсис:

Приятна и създаваща добро настроение комедия с няколко сюжетни линии и със Стив Мартин в главната роля, в която се разказва за летните преживявания на четирима братя и сестри от провинциален град и техните семейства. Джил Бъкман е ръководител от средно ниво в компания, опитващ се да постигне баланс между професионалните си амбиции и семейните си отговорности, на първо място по отношение на сина си Кевин, който вечно има някакви проблеми. Разведената сестра на Джил – Хелън, също има син – намусен и затворен в себе си, както и сексуално активна дъщеря – тийнейджърка. Другата сестра на Джил – Сюзан, е учителка, омъжена за млад кариерист, твърдо решил да превърне тригодишната им дъщеричка в гений. Отдавна изчезналият им брат – безотговорния Лари, който винаги е бил любимецът на баща им, се завръща у дома с незаконен син на име Куул.Плясък (1984)

Синипсис:

Hocитeлят нa нaгpaдaтa “Ocĸap” Toм Xaнĸc изпълнявa poлятa нa Aлън Бayъp, ĸoйтo e yбeдeн, чe oт paбoтaтa нямa дa мy ocтaнe вpeмe дa ce влюби. Bcичĸo ce пpoмeня, ĸoгaтo тoй миcтepиoзнo e cпaceн oт yдaвянe oт pycaлĸaтa нa мeчтитe cи! He cлeд дългo Aлън и Maдиcън (Дapил Xaнa) ca въвлeчeни в нeвepoятнo зaбaвнa и зaтpoгвaщa poмaнтичнa иcтopия.Красив ум (2001)

Синипсис:

В началото на 50-те брилянтният, арогантен и харизматичен професор Джон Наш (Ръсел Кроу) прави важни открития за "теорията на игрите". Но на прага на международното признание, той е въвлечен в мистериозна конспирация.

Стресът разрушава крехкото му чувство за реалност и Наш се изгубва в света на илюзиите. Диагнозата е шизофрения. С огромни усилия и с безрезервната подкрепа и любов на съпругата си, Наш не спира да работи върху теориите си, една от които му носи Нобелова награда.


Споделете