5 филма по Стивън Кинг, които е по-добре да пропуснете

Добави коментар

С повече от 50 филмови и телевизионни адаптации на своите книги и кратки разкази Стивън Кинг е адаптиран повече пъти, отколкото който и да е друг жив автор. За съжаление, не всяки от тези филми си струва да се гледат. Всъщност има повече лоши адаптации на Кинг, отколкото добри.

Тази година по кината видяхме две нови адаптации на Стивън Кинг. Излязлия миналия месец филм Тъмната кула беше голямо разочарование за феновете на Кинг, а излезлия миналата седмица ТО разби бокс офис рекордите за месец септември.

Това е нашия списък с петте от най-лошите филми по Стивън Кинг.С максимална скорост (1986)

Стивън Кинг сам режисира и пише сценария на филма, С максимална скорост, адаптация на кратката му история "Камиони”, в която машините по света оживяват и се опитват да унищожат човечеството. Както ще си проличи в този списък, някои неща, които работят изненадващо добре в книгите, изглеждат особено глупави на екрана. Този филм показва, че Стивън Кинг е чудесен писател, който вероятно трябва да се придържа към писането. В интервю, обсъждащо телевизионната адаптация на Under the Dome, Кинг признава, че С максимална скорост е най-лошата адаптация на работата му.

Сюжетът

Когато Земята минава през опашката на кометата на Реа-М, машините оживяват и заплашват да унищожат човечеството. Група оцелели е под обсада от камиони в бензиностанция Dixie Boy и те трябва да се борят, за да оцелеят.

Въз основа на нелепия си сюжет и откачените си сцени С максимална скорост би трябвало да бъде поне малко забавен. Вместо това той е повтарящ се, без въображение и откровено скучен.Пресата (1995)

Какво може да се обърка в един филм на ужасите с участието на Фреди Крюгер (Робърт Енглунд) и Бъфало Бил (Тед Левин)? Много, очевидно!

Режисьорът Тоби Хупър взема изненадващо зловещата и подробна история на Кинг за злонамерено индустриално оборудване и го превръща във филм за роботизирания Робърт Енглунд. Разказът, на който се основава филма, е доста кратък поради тази причина Хупър решава да добави куп скучни под сюжети. Хоувър показа години по-рано, че може да се справи с нелепия и игрив тон на комедията на ужасите с Тексаско клане, така че какво мислите се е случило тук?

Сюжетът

След злополука с машина, която сгъва дрехи в стара пералня, детектив Джон Хънтън (Тед Левин) решава да направи разследване. Това, което открива, е че собственикът на прането е Бил Гартли (Робърт Енглунд). В същото време сгъващата машина е придобила вкус към човешка плът. Дали зад Бил Гартли се крие много повече от очакваното и знаели той какво чудовище се крие зад машината?

Най-големият проблем на Пресата е, че режисьорът Тоби Хупър взима тази глупава и ексцентрична идея твърде на сериозно.Капан за сънища (2003)

Сюжетът на Капан за сънища от 2003 г. звучи като предпоставка за невероятен филм на ужасите - четирима приятели отиват на ежегодното си ловно пътуване и се сблъскват с инвазия от паразитни извънземни. Той също така може да се похвали с участието на всички тези звезди: Томас Джейн, Джейсън Лий, Морган Фрийман, Дамян Люис и Тимъти Олифант.

Проблемът е, че никой от актьорите не изглежда да играят в един и същи филм, а събитията просто се случват случайно, сякаш сценарият е импровизиран в движение.

Сюжетът

Джонеси, Хенри, Пийт и Бийвър. Преди двайсете години те бяха просто хлапета от малко градче в Мейн – но хлапета с достатъчно кураж, за да отвърнат смело на жестокостта. Спасявайки странно момче, те неочаквано се сдобиха с нов, пети приятел. Още по-неочаквани за тях се оказаха свръхестествените сили, с които той ги дари – това ги направи още по-близки.

Четиримата вече са мъже – всеки със собствен живот и проблеми, преследвани от спомени за миналото, когато силата им е била по-скоро тежест, отколкото дар. След като при шокираща злополука един от тях едва не загива, в първия момент те не разпознават завръщането на тайнствената сила, свързана някак си с детството им.

Но когато се събират на ежегодната си сбирка в ловна хижа насред гората, с очаквания за приятно изкарване, ги връхлита нарастваща заплаха. Отначало пристига един непознат, изгубил се ловец, неподозиращ за смъртоносната зараза, на която е носител. Извива се снежна буря, в която се крие ужасяващо зло... Приятелите отново трябва да открият в себе си необикновени сили.

Капан за сънища е един от най-скандално лоши филми на нашия век до момента. Режисьорът Лорънс Касдан взима почти всяко неправилно решение, на което е способен и ни показва една глупава непоследователен бъркотия и от една от най-лошите изпълнения на Морган Фрийман.Сомнамбули (1992)

Технически това не е адаптация, но е филм, написан от Кинг, но Сомнамбули е толкова монументално лошо, че не можем да го пропуснем изцяло от списъка. Крал има специален талант да прави смешни концепции убедителни и правдоподобни. За съжаление това не е талант, който Мик Гарис споделя. Главните герои са Сомнамбули, в смисълът на филма човекокотки, които трябва да се хранят с девствена кръв и по някаква нелепа причина най-голямата им слабост е домашната котка.

Сюжетът

Чарлс Брейди и майка му не са типичното американско семейство. Те са сомнамбули – нещо средно между човек и котка. Това, от което се страхуват, е одраскване на котка, а вида на девствена женска плът ги побърква. Време е за обяд…

Сомнамбули е недоизмислена мелодрама, която от време на време спира за данни покаже някой по-нелепа сцена или невероятно лош ефект.Нощна смяна (1990)

Нощна смяна изглежда все е едно в направен за около 70 лева. Не помага и факта, че е адаптация на кратката история е от ранния период в кариерата на Кинг и това много си личи. Тъмната и мръсна кинематография прави почти невъзможно да се разбере какво се случва на екрана през повечето време, като се има предвид лошият дизайн на чудовището, това всъщност може да е положително

Сюжетът

Филмът е създаден по едноименната новела на Стивън Кинг, разказваща за млад мъж без цел в живота, който работи в западнала текстилна фабрика в малък град на територията на щат Мейн, когато взискателният й началник дава задача на персонала да почисти основно цеха. Мазето на старата фабрика е изоставено от десетилетия, като през годините постепенно е завладяно от огромен брой плъхове. Оказала се независима от природните закони, своеобразната империя на четирикраката напаст е позволила на животните да еволюират в странна и разнообразна комбинация от създания мутанти.

Няма много за казване за този филм. Той просто... наистина е много лош.

Споделете