Дейвид Лийч напуска "Джурасик свят 4”

Добави коментар

Дейвид Лийч вече не е начело на "Джурасик свят 4".

Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:David_Leitch_(42888891645).jpg), „David Leitch (42888...

Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:David_Leitch_(42888891645).jpg), „David Leitch (42888891645)“, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/legalcode

Дейвид Лийч няма да режисира следващия филм "Джурасик свят", тъй като преговорите с Юнивърсъл Пикчърс са се провалили. Дедлайн съобщава, че раздялата е по взаимно съгласие и се дължи на различни творчески виждания. Това оставя студиото в търсене на нов режисьор, който да оглави един от водещите им франчайзи.

Юнивърсъл продължава напред с новия филм "Джурасик свят" , като се стреми да даде началото на "новата ера на Джурасик" на 2 юли 2025 г. Студиото е наело Дейвид Кьоп, оригиналния сценарист на "Джурасик парк", да напише сценария за новия проект.

Според Дедлайн в предстоящия филм няма да участват завръщащите се актьори от поредицата "Джурасик свят", включително Крис Прат и Брайс Далас Хауърд, нито пък актьорите от оригиналната трилогия "Джурасик парк”, Джеф Голдблум, Лора Дърн и Сам Нийл.

Въпреки че подробностите за сюжета остават оскъдни, може да очакваме класическа борба между хора и динозаври с нов привкус.

Франчайзът "Джурасик" е изключително успешен, като за шестте си филма е спечелил над 6 млрд. долара в световния боксофис, а последната част, "Джурасик свят: Господство" от 2022, надминава 1 милиард долара в световния бокс офис.

Дейвид Лийч е продуктивен режисьор, който се е прочул като режисьор на екшън филми. Той има опит в работата с различни студия, включително Юнивърсъл и Фокс, и е режисирал успешни филми като "Дедпул 2", "Джон Уик", "Убийствен вла", Бързи и яростни: Хобс и Шоу" и предстоящия "Каскадьорът".

Споделете