• 0 коментара • Кино / Кино новини

Дж. Дж. Ейбрамс ще режисира Междузвездни войни: Епизод 9

След уволнението на Колин Тревъроу от Междузвездни войни: Епизод 9 Lucasfilm обяви, че Дж. Дж. Ейбрамс, режисьорът на „Силата се пробужда”, ще се завърне към поредицата за да режисира последната глава на новата трилогия.


Това е третия път, в който има смяна на режисьори в филмите за Междузвездни войни. Фил Лорд и Крис Милър бяха уволнени от самостоятелния филм за Хан Соло и заменени с Рон Хауърд само две седмици преди края на основните снимки. Гарет Едуардс завърши основните снимки на Rogue One, но допълнителните снимки бяха поверени на по опитния Тони Гилрой.

Ейбрамс ще напише сценария на филма заедно със сценариста на Арго и Лигата на справедливостта Крис Терио. Изглежда те ще заменят Джак Торн. Това означава, че освен нов режисьор проекта ще има и изцяло нов творчески екип за сценария.

Ейбрамс ще е единственият режисьор, който ще бъде на начело на повече от един филм за Междузвездни войни освен самия Джордж Лукас.

Lucasfilm също обяви че дата на премиерата на Междузвездни войни: Епизод 9 се сменя. Филмът се очакваше по кината на 24 май 2019, а сега ще излезе на големия екран на 20 декември 2019. Игралната версия на Аладин ще заеме мястото му през Май.

Героите от Междузвездни войни: Силата се пробужда и Междузвездни войни: Епизод 9 можете да видите в Междузвездни войни: Последните джедаи по кината на 15 декември 2017.