• 0 коментара • Кино / Кино новини

Джеймс Гън ще напише Отряд самоубийци 2

Режисьорът Джеймс Гън ще напише сценария за Отряд самоубийци 2, като същевременно е вероятно да режисира.

Warner Bros. потвърди за Polygon, че Гън “ще напише следващия филм в поредицата Отряд самоубийци.” Warner Bros. не потвърди дали филмът ще бъде пряко продължение на Отряд самоубийци от 2016 г.Това е първият голям проект на Гън, откакто Disney го уволни през юли тази година, след като обидни туитове отпреди десетилетие се в медиите. Уволнението на Гън беше критикувано от членовете на индустрията и от репортерите. Дори актьорите, участващи в първите два филма "Пазители на галактиката", подписаха съвместно писмо до Disney, показващо подкрепата им за Гън, и помолиха компанията да преразгледа решението си.

Гън по-късно се срещна с председателя на Дисни Алън Хорн и съпредседателя на Марвел Студио Кевин Файги, но не беше преназначен.

Решението на Warner Bros. да наеме Гън твърдо показва какво те мислят за дебата около старите туитове.Докато със сигурност се знае, че Гън ще напише сценария на филма, все още не е потвърдено, че ще режисира проекта. Обаче, тези преговори са в ход, и режисьорът може да се окаже начело на продължението. Възможно е тези разговори да продължат, докато Гън напише сценария, така че WB и DC да видят в каква посока Гън планира да развие продължението.

В момента няма много информация за Отряд самоубийци 2. Повечето от актьорите от първия филм се очаква да се върнат за продължението, но не е ясно дали ще се появи отново Жокерът на Джаред Лето. Първоначално Отряд самоубийци 2 трябваше да започне снимки по-рано тази година, но Variety съобщава, че продукцията е била изтласкана до 2019 г. Това означава, че най-вероятно филма няма да излезе преди 2020.

Междувременно феновете на DC могат да очакват с нетърпение да видят Аквамен на Джейсън Момоа, който се връща на големия екран тази година в собствения си солов филм през декември. А догодина ще видим три други филма със героите от комиксте на DC Шазам! през април, Жокера през октомври и Жената чудо 1984 през ноември.