• 0 коментара • Кино / Кино новини

Джеймс Уан работи по нов филм за чудовища за Universal

Джеймс Уан и Universal Pictures ще създадат нов филм за някое от известните чудовища на студиото.


Джеймс Уан ще продуцира новия филм. Роби Томпсън, съизпълнителен продуцент на “Свръхестествено”, е избран, да напише сценария за предстоящия проект. Филмът в момента няма заглавие, но ще бъде трилър и филм на ужасите. Кой ще режисира лентата още не е известно.

Според източник на The Hollywood Reporter, филмът ще покаже елементи от класическите филми за чудовища на Universal през модерна гледна точка. Историята ще се съсредоточи върху група тийнейджъри, които откриват, че съседът им създава чудовище в мазето си. Мистериозното чудовище несъмнено ще създаде много проблеми след като избягава. Филм за някой, който създава чудовище звучи много напомнящо на класическия Франкенщайн на Universal, но за момента нищо не се знае.Чудовищата на Universal включват Дракула, Франкенщайн, Мумията, Невидимият човек, Булката на Франкенщайн, Човекът-вълк и Създанието от Черната лагуна. В момента студиото се радва на успеха с „Невидимият“, който надмина очакванията в бокс офиса, като същевременно се превърна в хит и с мнението на критиците. Филмът е модерна версия на класическата история за Невидимият човек.

Universal се опита да създаде своя кино вселена подобно на тази на Марвел с начало “Мумията” с Том Круз, но филмът беше провал както сред критиците така и в бокс офиса. Въпреки това ужасите става все по-популярни и печелият добри пари в боксофиса. С правилната комбинация от талант и евентуално следване на метода на Blumhouse за нисък бюджета, могат да се направят добри пари и да се разкажат интересни истории.

В момента изглежда студиото следва този подход и други проекти, които в момента се разработват включват, филм за последователя на на Дракула - Ренфийлд от режисьора на “Рокетман” Декстър Флетчър, филм за Булката на Франкенщайн от продуцента Ейми Паскал и мистериозен филм на Пол Фейг на име „Dark Army“.Уан е също добре познат на феновете на хоръра той и неговата продуцентска компания Atomic Monster Productions създадоха успешната филмова поредица “Заклинанието”. Уан е режисирал и “Убийствен пъзел” и “Аквамен”. В момента Уан работи по предстоящия рибут на Mortal Kombat, който се очаква по кината догодина.