Филмът в света на „Междузвездни войни“ на Пати Дженкинс се отлага

Добави коментар

Според информацията на Холивуд Рипортър Лукасфилмс временно е премахнал предстоящия филм на Пати Дженкинс в света на “Междузвездни войни”, “Rogue Squadron”, от производствения си график за 2022 г..


Първият игрален филм във вселената на "Междузвездни войни" след "Междузвездни войни: Епизод IХ”, “Rogue Squadron” трябваше да започне да се снима през следващата година.

Пати Дженкинс и сценаристът Матю Робинсън разработват "Rogue Squadron" за Lucasfilm от повече от година, като целта беше продукцията да започне през 2022 г. Сега изглежда, че Дженкинс няма времеза проекта. Забавянето се дължало на конфликти в графика с други високопрофилни филми на режисьор, като "Жената чудо 3" на Warner Bros. Pictures и "Клеопатра" на Paramount Pictures. И заради това "Rogue Squadron" е изваден от производствения график.

Въпреки забавянето Дженкинс все още е ангажирана с режисурата на “Rogue Squadron” и ще остане свързана с проекта.

“Rogue Squadron” беше обявен за първи път през декември 2020 г. по време на Деня на инвеститора на Дисни. Понастоящем премиерата му по кината е насрочена за 22 декември 2023 , но предвид споменатото забавяне, Лукасфилм вероятно скоро ще определи нова дата за дебюта на екшън фантастичния филм.

Не е ясно дали Лукасфилм ще започне снимки на друг филм за "Междузвездни войни" преди "Rogue Squadron", но продължава разработването на няколко; сред тях са този на шефа на Марвел Кевин Фейги и този на Тайка Уайтити.

Въпреки че, за момнта изглежда, че филмите ще се забавят Лукасфилм работи по множество сериали. По-късно този месец ще дебютира "Книга за Боба Фет", последвана от "Оби-Уан Кеноби", "Андор" и "Асока" и третия сезон на "Мандалорианецът". Освен това студиото в момента снима “Индиана Джоунс 5” и сериал, базиран на приключенския фентъзи филм от 1988 г. “Уилоу”.

Star Wars: Rogue Squadron

Филм в света на „Междузвездни войни“

Историята ще представи ново поколение пилоти на звездни изтребители, докато...

Споделете