• 0 коментара • Кино / Кино новини

Гал Гадот ще влезе в ролята на Клеопатра

Гал Гадот ще изиграе ролята на Клеопатра в новият филм на режисьора на “Жената чудо” Пати Дженкинс за Paramount Pictures.


Гал Гадот ще участва в новата биографична драма за Клеопатра. Лентата ще бъде режисирана от Пати Дженкинс, която вече е работила с Гадот в “Жената чудо” и неговото продължение. Филмът ще бъде написан от Лаета Калогридис позната с работата си по “Altered Carbon”, "Алита: Боен ангел”, “Терминатор: Генезис” и “Александър”.

В Instagram Гадот сподели, че филмът ще представи Клеопатра така, както никой досега - от женска гледна точка."Обичам да предприемам нови пътувания, обичам вълнението от новите проекти, тръпката от съживяването на нови истории. Клеопатра е история, която искам да разкажа от много дълго време. Не мога да бъда по-благодарна за този невероятен екип." написа Гадот в Туитър.

Предстоящ филм беше спечелен от Paramount Pictures след оспорван търг за правата с Apple, Universal, Warner Bros. и Netflix.Клеопатра е последният монарх от Птолемеите, династия, произлизаща от Птолемей I Сотер, който е един от военачалниците на Александър Велики.

Долината на Нил застава в центъра на конфликта между римските владетели, когато през 48 пр.н.е. Помпей Велики бяга от Юлий Цезар в Египет след жестока война за контрол над Рим. Междувременно в Египет последните Птолемеите се борят един срещу друг за трона. В крайна сметка Клеопатра VII печели тази вътрешна борба, която се обръща лично към Цезар. Тя има сложни отношения с Рим и има връзка с Цезар, а по-късно и с Марк Антоний. Съюзът и с Марк Антоний води до гибелта и на двамата, а също така и до края края на египетската империя.

Големите студия от години се опитват отново да представят филм за емблематичната египетска кралица на големия екран. Последният голям филм, за Клеопатра, е филмът с Елизабет Тейлър в главната роля. Имената на някой от най-известните режисьори в Холивуд са свързани с подобни проекти от началото на 2000-те.Филмът с Елизабет Тейлър в ролята на кралицата на Нил почти фалира 20th Century Fox. Лентата от 1963 струва повече от всеки филм досега и въпреки че печели четири от деветте Оскара, за които е номиниран и е голям хит в боксофиса не може да си избие парите.

В момента Гадот снима Red Notice за Netflix, където си партнира със Скалата и Райън Рейнолдс. Скоро ще може да бъде видяна на големия екран в “Смърт край Нил” на Кенет Брана и в “Жената чудо 1984” от Пати Дженкинс. Актрисата работи по още два биографични проекти - сериал за Хеди Ламар за Apple и филм за полската героиня от Втората световна война Ирена Сендлерова за Warner Bros.

Към момента няма яснота нито кога ще започнат снимките на филма за Клеопатра, нито кога да го очакваме по кината.